Un fost ambasador român cere inculparea penală a liderilor AUR: "Se înmulțesc semnele că această grupare de trădători acționează împotriva României! Unionismul lor e însuși antiunionismul!"


Un fost ambasador român cere inculparea penală a liderilor AUR: "Se înmulțesc semnele că această grupare de trădători acționează împotriva României! Unionismul lor e însuși antiunionismul!"

În urma declarațiilor făcute de fostul ministru al Apărării din R.Moldova, Anatol Șalaru, respectiv de primul-șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, general-locotenentul Oleksandr Skipalsky, potrivit cărora președintele AUR, George Simion, a avut cel puțin o întâlnire cu un agent FSB, la Cernăuți, profesorul universitar dr. Vasile Popovici, revoluționar și fost ambasador al României în Portugalia și Regatul Maroc, reclamă slăbiciunea instituțiilor statului român, care "nu iau măsuri de dizolvare" a grupării auriste "și de inculpare penală a liderilor ei".

Diplomatul mai atrage atenția asupra faptului că Simion și șleahta sa subminează interesele naționale, în timp ce se prefac că le servesc cu mare zel, una dintre victimele acestora fiind mișcarea ce militează pentru Unirea R.Moldova cu România. 

"Unioniștii?

Când vrei să compromiți o cauză pe termen lung, o dai pe mâna unora ca George Simion, Claudiu Târziu, Șoșoacă și alții ca ei. Cine și-ar dori uniune cu asemenea caricaturi umane? Par anume aleși să înmormânteze cauza uniunii, să răspândească miasme și să facă lumea s-o ia la fugă scârbită unde vede cu ochii.  

Apăruți din neantul anonimatului ca un desant, trimiși în piața publică de forțe obscure, ei aduc în politica națională mizeria morală, jocul la ruleta rusească, perversitatea politică supremă. Ce poate fi mai pervers decât să subminezi interesele naționale tocmai când te prefaci a le servi cu mare zel? Esența diavolului tocmai asta e: să ia forma binelui, să înșele cu o mie de chipuri, să semene confuzie.  

AUR spurcă tot ce atinge, începând chiar cu ideea unirii. Aurul din numele lor - anume ales, altă formă a înșelăciunii - nu-i decât spurc. Unionismul lor e însuși antiunionismul. Naționalismul lor e formă de atac direct la interesele națiunii.  

Cu cât se înmulțesc semnele că această grupare de trădători acționează împotriva României tocmai în ceasul în care Rusia pustiește regiuni întregi la doar câteva sute de kilometri de noi amenințând întregul continent, cu atât mai puțin înțeleg faptul că instituțiile statului nostru nu iau măsuri de dizolvare a grupării și de inculpare penală a liderilor ei. Slăbiciunea instituțiilor noastre ne pune pe toți în pericol", scrie Vasile Popovici într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.