Ideile absurde ale noii extreme stângi privind sexualitatea și ”planificarea familială” în școli, detonate de un APEL al intelectualilor francezi. Organizația stângistă ”Le Planning Familial”, un pericol pentru sănătatea publică


  • ACP
  • Apr 18, 2023 12:47
  • 1364
Ideile absurde ale noii extreme stângi privind sexualitatea și ”planificarea familială” în școli, detonate de un APEL al intelectualilor francezi. Organizația stângistă ”Le Planning Familial”, un pericol pentru sănătatea publică

Programul educațional al organizației franceze Le Planning Familial, care promovează ideile absurde ale stângii noi (care e la fel de extremă ca cea veche) despre sexualitate și planificare familială în școli și nu numai, având de exemplu afișe cu doi bărbați, dintre care unul este însărcinat, cu textul "La Planning știm că și bărbații pot fi însărcinați" a produs zilele trecute reacția fermă a unui forum de medici, cercetători, filosofi și sociologi francezi. 

Aceștia au semnat un apel, într-o rubrică publicată în cunoscuta publicație franceză Le Point, pentru a avertiza asupra giganteștilor absurdități științifice și despre abuzurilor programului de planificare familială care își impune să „educe” copiii de la grădiniță până la liceu. 

„Planificarea a devenit refugiul militanților transactiviști”, punctează intelectualii francezi care susțin apelul din Le Point ce condamnă 

"dogma antiștiințifică, cvasi-sectară" a organizației Le Planning Familial.

„Copiii noștri, adolescenții noștri sunt în pericol. Adolescența este un cutremur fiziologic, morfologic și psihologic. În această perioadă critică, adolescentul este slăbit, afectat de îndoială. Caută sprijin de la semeni, dar și din diverse surse, din păcate nu neapărat de încredere sau bine intenționate”, se explică în apelul intelectualilor francezi.

Aceștia afirmă că organizația „nu mai trebuie să fie autorizată să lucreze cu școlari, elevi de gimnaziu și liceu”, decât dacă garantează „științificitatea riguroasă a observațiilor sale", numind ideile organizației de planificare familială  drept un pericol pentru sănătatea publică dacă nu sunt dovedite a fi științifice. 

De asemenea, în apel este luat în discuție și scandalul financiar produs de organizația Le Planing Familial, care este susținută atât de către stat, cât și de către comunitățile locale cu sume în valoare de mai multe milioane de euro pe an.

„Este urgent să condiționăm subvențiile de planificare familială de respectarea strictă a orientărilor și scopurilor sale originale”, se mai cere în apelul intelectualilor – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.