Apărătorii comunismului din Senatul României. PNL și PSD au votat contra proiectului de lege al partidului AD referitor la interzicerea simbolurilor comuniste și organizațiilor cu caracter comunist


Apărătorii comunismului din Senatul României. PNL și PSD au votat contra proiectului de lege al partidului AD referitor la interzicerea simbolurilor comuniste și organizațiilor cu caracter comunist

Senatul, în calitate de prim for sesizat, a votat luni împotriva proiectului de lege inițiat de senatoarea Alternativa Dreaptă, Evdochia Aelenei, care prevede interzicerea simbolurilor comuniste, a organizațiilor cu caracter comunist, respectiv a tuturor tipurilor de propagandă de această factură ideologică criminală. Doar USR, Alternativa Dreaptă și AUR au votat în favoarea proiectului de lege. (pe care-l puteți accesa AICI)

Recitând papagalicește avizul negativ emis de Consiliul Legislativ, instituție condusă de apărătorul mafiei Florin Iordache, senatoarea PSD Laura Moagher a invocat în mod perfid Constituția României pentru a apăra organizațiile comuniste, adăugând totodată că în majoritatea democrațiilor de la nivel global sunt permise entitățile ce au o asemenea ideologie. 

Așa cum veți vedea în video-ul pe care-l vom reda în acest articol, vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a avut o atitudine execrabilă, luând-o peste picior pe inițiatoarea proiectului de lege atunci când aceasta voia să-și exprime punctul de vedere. În cele din urmă, Evdochia Aelenei a luat cuvântul și a scandat "Mai bine mort decât comunist!", ceea ce a stârnit râsetele unor useliști. 

Laura-Mihaela Moagher: Reglementarea propusă de inițiator, referitoare la interzicerea organizațiilor cu caracter comunist, intră în contradicție cu dispozițiile articolului 40, alineatul 1, din Constituție, care consacră dreptul la asociere al cetățenilor în partide politice, sindicate, patronate și alte forme de asociere. Consiliul Legislativ semnalează și faptul că în majoritatea statelor lumii, cunoscute prin democrații vieții politice, nu sunt interzise organizațiile, doctrinele și ideologiile comuniste. Comisia Juridică a analizat propunerea legislativă, iar în data de 19 aprilie 2023 a hotărât să adopte cu majoritatea de voturi a membrilor prezenți un raport de respingere. 

Sorin Cîmpeanu: Nu știu dacă e cazul, dacă nu vă supărați... Insistați? 

Evdochia Aelenei: Da, insist! Mai bine mort decât comunist! Am trăit comunismul, am ținut lumânarea la zeci, sute de femei care mi-au murit. Am lucrat în reanimare. Am tremurat de frig, am învățat la lumânare, am lucrat pe șantierele patriei pe care după aceea urmașii comuniștilor le-au distrus. Eu nu voi înceta să lupt împotriva comunismului! Încă o dată, mai bine mort decât comunist! 

Proiectul de lege va merge pentru dezbatere în Camera Deputaților, care are rol de for decizional în acest caz. Într-o postare pe Facebook, Evdochia Aelenei a demontat cele debitate de senatoarea PSD Laura Moagher, amintind cât de odios a fost regimul comunist în România. 

"O zi a ruşinii ieri în Senatul României. Proiectul meu şi a celor din Alternativa Dreaptă (susţinut de AUR şi de USR), cu scopul de a interzice organizaţiile şi partidele ce elogiază dictatura comunistă din România a primit aviz şi vot negativ.

Vorbind în numele majorităţii PSD-PNL, dna. Laura Moagher a motivat decizia prin faptul că 'în majoritatea democraţiilor nu sunt interzise partidele comuniste'.

Dar noi nu vorbim de restul lumii aici, ci de România, unde experimentul comunist a lăsat nenumărate victime şi a condamnat întregi generaţii la foame, frig, lipsă de libertate.

Urmăriţi videoul până la final pentru a vedea ce i-am răspuns doamnei Moagher de la PSD, cu toate că cei din majoritate nici nu voiau să mă lase să vorbesc, ca să plece mai repede acasă.

P.S. - proiectul va merge la Camera Deputaţilor pentru vot final. Sper ca măcar PNL-ul (partid care clamează să îşi respecte figurile marcante ale trecutului, ce au ajuns deţinuţi politici) să se trezească şi să voteze pentru", a scris aceasta pe Facebook. 

Vedeți video cu ședința de ieri din Senat: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.