Rareș Bogdan face scut în jurul mediului privat și transmite un mesaj clar către PSD: Fără supraimpozitare în cazul privaților! Suntem de acord doar cu o reglementare în zona bugetară! E anormal ca Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe lună!


Rareș Bogdan face scut în jurul mediului privat și transmite un mesaj clar către PSD: Fără supraimpozitare în cazul privaților! Suntem de acord doar cu o reglementare în zona bugetară! E anormal ca Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe lună!

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți, la Antena 3, că liberalii nu vor fi niciodată de acord cu supraimpozitarea salariilor din mediul privat, pentru că există riscul ca firmele să-și mute sediul fiscal din România. Pe de altă parte, liderul liberal ar vrea ca măsura propusă de PSD să se aplice bugetarilor.

"Cu simpatie vă spun că nu înțeleg raportarea la salariul Președintelui. Nu cred că în SUA salariul președinților de la Microsoft sau de la General Motors, sau de la Apple sau de la CNN sunt în funcție de salariul lui Biden. Putem vorbi de o reglementare strict în zona publică, nu se pune problema impozitării în zona privată. Deci noi, PNL, nu suntem de acord decât cu o reglementare pe care ne-o dorim în zona publică, bugetară, de stat, unde sunt aberații mai ales la agențiile de reglementare", a declarat Rareș Bogdan.

"Eu în ultimii 10 ani de privat am avut la televiziune un venit mai mare decât al Președintelui. În privat e vorba de profitabilitate, rezultate. Trebuie să îi încurajăm pe cei care produc. Când ultimul președinte socialist al Franței a venit cu supraimpozitarea pe salariile mari din companii, din primele 1.000 de companii franțuzești 800 și-au mutat sediile fiscale în Luxemburg, Bruxelles", a adăugat acesta.

Totodată, Rareș Bogdan a enumerat o serie de situații anormale în sistemul bugetar. 

"A fost o primă discuție, o discuție așezată, pe urmă vor veni specialiștii cu datele. E anormal ca la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, ANRE, ANCOM, să existe venituri de 10-12.000 de euro pe lună. E anormal să existe pensii cumulate cum are un fost membru al Ministerului Public, de 120.000 de lei pe lună, adică 25.000 de euro pe lună. E anormal ca domnul Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe lună și noi să nu facem absolut nimic!", a mai declarat Rareș Bogdan.

Afirmațiile lui Rareș Bogdan au venit în contextul în care președintele PSD, Marcel Ciolacu, a propus luni seară, în ședința coaliției, supraimpozitarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui. Însă, potrivit surselor din presă, propunerea PSD ar putea fi aplicată și veniturilor din sectorul privat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.