Mișcarea partizană Atesh, operațiune îndeplinită cu succes: O unitate militară rusă din regiunea Herson a fost eliminată


Mișcarea partizană Atesh, operațiune îndeplinită cu succes: O unitate militară rusă din regiunea Herson a fost eliminată

Potrivit Centrului Național de Rezistență al Ucrainei, mișcarea partizană Atesh a desfășurat o operațiune de succes în zona pe care invadatorii ruși încă o mai ocupă în regiunea Herson. 

"Luni seara, pe 23 aprilie, un punct de control aflat în apropierea unui obiect de infrastructură militară din proximitatea orașului Oleshky a fost aruncat în aer", a precizat centrul. 

Luptătorii de gherilă au folosit un dispozitiv exploziv pentru a elimina o unitate de trupe rusești care patrula în zonă.

Ucrainenii și tătarii din Crimeea au creat mișcarea de gherilă militară Atesh în septembrie 2022, ca răspuns la invazia rusească la scară largă asupra Ucrainei. 

Pe 26 septembrie, jurământul războinicului Atesh a fost publicat pe canalul oficial Telegram al mișcării. Apoi, pe 29 septembrie, a fost publicat un mesaj video în care se lansa un apel ca noi recruți să se alăture mișcării. 

"Acum este timpul să ne devoalăm. Suntem mișcarea subterană 'Atesh', care include tătari din Crimeea, ucraineni și ruși. Ne-am mobilizat în armata rusă și o vom distruge din interior. Vom furniza datele privind poziții militare, depozite, soldați, echipamente. Vom sabota depozitele și sediile. Cu fiecare zi ce trece suntem mai mulți!", se spune în unul din mesaje. 

Pe 11 decembrie, Atesh a revendicat responsabilitatea pentru incendierea barăcilor cu soldați ruși din așezarea rurală Sovetskoye, Rusia. De asemenea, pe 30 ianuarie, Atesh a ucis doi ofițeri ai Gărzii Naționale a Rusiei, aruncându-le în aer mașina în care se aflau în drum spre Crimeea. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.