Kyivul cere un sprijin militar esențial pentru desfășurarea contraofensivei: Oferirea acestor arme va descuraja Rusia!


Kyivul cere un sprijin militar esențial pentru desfășurarea contraofensivei: Oferirea acestor arme va descuraja Rusia!

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a îndemnat comunitatea internațională să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16 pentru a descuraja agresiunea rusă, menționând că un asemenea sprijin nu va provoca "escaladarea" situației din partea Rusiei. 

"Tipuri de arme despre care ni s-a spus că ar 'provoca Rusia să escaladeze' dacă ar fi furnizate Ucrainei, dar nu a făcut-o niciodată:

Artilerie

MLRS

Apărare aeriană

Tancuri

Rachete cu rază lungă de acțiune

Nici F-16-urile nu o vor face. Oferirea de F-16 Ucrainei va descuraja Rusia mai degrabă decât să o 'provoce'. E timpul să se facă acest pas", a scris ministrul ucrainean într-o postare pe Twitter. 

Apelul pentru furnizarea de F-16 vine în vreme ce Ucraina încearcă să se apere împotriva aeronavelor rusești care aruncă bombe explozive puternice modernizate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Yuriy Ihnat, avioanele F-16 capabile să lanseze rachete până la 180 de kilometri ar reprezenta cea mai eficientă soluție. Contraofensiva Ucrainei ar putea fi foarte dificilă fără superioritate aeriană. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.