Rusia și Belarus continuă să folosească migranții drept armă pentru a ataca Occidentul. Semnalul de alarmă tras de un înalt oficial de la Varșovia


Rusia și Belarus continuă să folosească migranții drept armă pentru a ataca Occidentul. Semnalul de alarmă tras de un înalt oficial de la Varșovia

Rusia, prin stimularea migrației, folosește în mod intenționat migranții cu obiectivul de a vulnerabiliza țările occidentale, a declarat un înalt oficial polonez din domeniul securității. 

Stanislaw Zaryn, comisarul Guvernului de la Varșovia pentru securitatea spațiului informațional, a declarat vineri că operațiunea hibridă din Belarus și Rusia în care migranții sunt folosiți pentru a viza Polonia continuă.

"Atacul asupra Poloniei care a fost efectuat începând cu 2021 arată amploarea provocărilor și amenințărilor cu care se confruntă întreaga Europă", a precizat Zaryn.

"Rușii folosesc în mod intenționat străinii pentru a slăbi țările occidentale", a continuat oficialul polonez. 

"Operațiunea de destabilizare a Europei a fost discutată în nenumărate rânduri de experții și strategii militari ruși. Evaluarea este fără echivoc – migrația stimulată reprezintă un element al războiului hibrid împotriva Occidentului", a reliefat Zaryn. 

INFORMAȚII DE BACKGROUND: 1. Războiul hibrid de la granițele UE. „Armata” migranților pe care Putin și Lukaşenko o folosesc pentru destabilizarea Europei

2. Belarusul ia din nou cu asalt frontiera cu Polonia, mânând sute de migranți peste graniță!

3. Șantajul tandemului Putin – Lukașenko a dat roade: Europa trimite ajutoare de 700 de mii de euro migranților de la granița Belarusului!

4. UE ar trebui să sprijine lupta Poloniei împotriva migrației ilegale. Berlinul să fie recunoscător Varșoviei – concluziile fostului șef al BfV, agenția de securitate internă a Germaniei

"Doctrina de război rusă presupune utilizarea măsurilor active (terminologie ce se referă la 'măsuri non-militare', respectiv la metode hibride) pentru a ataca Occidentul. Pentru a neutraliza cu succes aceste atacuri, trebuie să înțelegem natura activităților Rusiei", a conchis oficialul polonez. (sursa: The First News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.