VIDEO. Ipostaze de măcelar disperat! Prigojin se filmează lângă mormane de cadavre însângerate, înjurându-i pe Șoigu și Gherasimov / Organizația Gulagu.net susține că gruparea Wagner va fi desființată în curând!


VIDEO. Ipostaze de măcelar disperat! Prigojin se filmează lângă mormane de cadavre însângerate, înjurându-i pe Șoigu și Gherasimov / Organizația Gulagu.net susține că gruparea Wagner va fi desființată în curând!

Înjurând, urlând tot felul de obscenități și amenințări în fața unor șiruri de trupuri însângerate ale teroriștilor Wagner pe care le luminează cu lanterna, șeful acestui cartel paramilitar, Evgheni Prigojin, a lansat ceea ce presa rusă independentă (Meduza și Gulagu.net) a catalogat a fi cea mai îndrăzneață provocare adresată celor mai importanți liderilor militari ai Rusiei. 

Prigojin i-a nominalizat, de data asta direct, fără metafore și aluzii, pe ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și pe mai important general al Rusiei, șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, învinuindu-i, fără echivoc, alături de restul elitei politice de la Moscova, pentru eșecurile înregistrate la Bahmut (unde Wagner se înverșunează să lupte, cu costuri uriașe și fără rezutate notabile de luni de zile). 

În înregistrarea video dură încărcată pe Telegram, Prigojin afirmă în mod repetat că 70% din necesarul de muniție al grupului său de mercenari nu a fost furnizat:

„Gunoaielor, voi stați acolo în cluburile voastre de lux. Copiii voștri iubesc viața, pe care și-a expun în micile lor videoclipuri pe YouTube. Vă credeți stăpâni pe această viață. Credeți că, dacă aveți stocuri de muniție, atunci aveți dreptul să trăiți. Vorbim de calcule elementare: dacă ne-ați fi predat muniția necesară, ar fi de cinci ori mai puțini morți. [Acești oameni] au venit aici ca voluntari, iar ei mor pentru ca voi să vă puteți îngrășa în birourile voastre de mahon. Aceștia sunt tații cuiva. Fiii cuiva. Iar gunoaiele care nu ne dau muniția își vor mânca mațele în iad. Avem 70% lipsă de muniție. Șoigu, Gerasimov, unde naiba e muniția? Uitați-vă la ei!”. Videoul poate fi vizionat pe canalul de Telegam al Podul - https://t.me/PodulRo

„PMC Wagner va fi închisă. În curând”, apreciază organizația rusă Gulagu.net pe canalul său de Telegram (https://t.me/NetGulagu), susținând că, în realitate, suportul oferit lui Prigojin de ministerul Apărării de la Moscova a fost sistat din cauza scandalurilor și crimelor în care au fost implicați teroriștii Wagner. Gulagu.net este organizația pentru drepturile deținuților care a documentat multe din crimele Wagner în Ucraina, mercernarii mărturisind în fața camerelor video că Prigojin personal le-a ordonat să omoare inclusiv copii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.