Gloatele extremiștilor Șoșoacă și Simion combină "naționalismul de grotă cu ideologia panslavistă și panortodoxistă". Concluzia viceliderului AD Daniel Uncu: "AUR și SOS reprezintă o amenințare cât se poate de reală la adresa României!"


Gloatele extremiștilor Șoșoacă și Simion combină "naționalismul de grotă cu ideologia panslavistă și panortodoxistă". Concluzia viceliderului AD Daniel Uncu: "AUR și SOS reprezintă o amenințare cât se poate de reală la adresa României!"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, scoate în relief caracteristicile ideologice pe fondul cărora "AUR și SOS reprezintă o amenințare cât se poate de reală la adresa României".

În acest context, liderul AD punctează faptul că AUR și SOS, partidul senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă, combină "naționalismul de grotă" "cu ideologia panslavistă și panortodoxistă".

De asemenea, Daniel Uncu avertizează că cele două partide dezbină într-un mod extrem de periculos societatea românească: "În acest cadru deconstructivist societal și valoric, se aplică un argument maniheist, care împarte societatea între 'cei buni' - naționaliștii exaltați și 'cei răi' - toți ceilalți. Nealiniații la naționalism, adică.

Se produce, astfel, pe baza acestei narațiuni socio-politice și ideologice deplorabile, o fractură a corpului social, care reprezintă fundamentul devastării intereselor naționale reale, benefice, puse în slujba libertății individuale, a civilizației democratice, a pieței libere, a bunăstării populației, a statului de drept, a dreptei credințe, a ființei naționale".

Redăm integral declarația viceliderului AD: 

"Naționalismul, cel învârtoșat  național-comunistoid, așadar, nu este același lucru cu patriotismul, cu identitatea națională - ca ansamblu al identificării unui popor ce incumbă istoria, limba, obiceiurile, folclorul, cultura, credința acestuia -, nu este același lucru cu respectarea suveranității naționale, nu este același lucru cu mândria națională, nu este același lucru cu siguranța națională. Mimează că este, dar nu este!  

De fapt, pot spune că naționalismul este exact expresia plenară a tot ceea ce distorsionează grav și strică ireparabil afinitatea și respectul unui popor pentru coordonatele sale naționale, tocmai prin excesul, agresivitatea, găunoșenia și abuzul utilizării acestora.  

Naționalismul este o ideologie politică toxică, extremista, neproductivă social, falimentară economic, incompetentă executiv, alienantă educațional, izolaționista internațional și mincinoasă programatic dar, vai, extrem de atrăgătoare electoral pentru un năucitor de mare segment de piață - în jur de 15%, conform mediei ponderate extrasă din sondajele de opinie din ultimii 10 ani. La noi, cel puțin...

Grandomania naționalistă, garnisita etnofiletist, etatist și asistențialist, vrea să țină astfel loc de orice alt tip de competență, de orice alt tip de valoare, de orice alt tip de excepționalism.

Criteriul naționalist devine astfel superlativul absolut al valorii și al meritului personal, unicul promovat, unicul recompensat și unicul acceptat de către retorica publică și, mai grav, de către mecanica instituțională a promovării cetățeanului. Așa cum criteriul nazist, comunist și, mai nou, corect politic - pervers polimorf, neomarxist - au reprezentat sau reprezintă 'criterii de valoare' întru desființarea și anihilarea tuturor celorlalte criterii de excelență. Unde au ajuns cele două tipuri de Stânga, nazismul - stânga nemarxista și comunismul - stânga marxista, știm: la coșul de gunoi al istoriei! Acolo unde, orice alt tip de tiranie, în frunte cu neomarxismul, va ajunge!  

În acest cadru deconstructivist societal și valoric, se aplică un argument maniheist, care împarte societatea între cei 'buni' - naționaliștii exaltați și 'cei răi' - toți, ceilalți. Nealiniații la naționalism, adică.

Se produce, astfel, pe baza acestei narațiuni socio-politice și ideologice deplorabile, o fractură a corpului social, care reprezintă fundamentul devastării intereselor naționale reale, benefice, puse în slujba libertății individuale, a civilizației democratice, a pieței libere, a bunăstării populației, a statului de drept, a dreptei credințe, a ființei naționale.  

Iar, atunci când cei care exhumează din tenebrele propagandei comuniste naționalismul de grota, nu se sfiesc să îl combine și cu ideologia panslavista și panortodoxistă, ne găsim în fața unei mirobolante, în mizeria ei, campanii publice pretins naționaliste, de manipulare, politicianistă, imundă, toxică și cât se poate de... antinațională, la limita sancțiunii penale în materia trădării intereselor României via Kremlin.

De aceea, în ceea ce mă privește, AUR și SOS reprezintă o amenințare cât se poate de reală la adresa României.

Pur și simplu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.