VIDEO din prima linie. Cine este soldatul rus care s-a predat unei drone ucrainene. Un site rusesc mulțumește Ucrainei pentru „atitudinea umană” și îi îndeamnă pe militarii ruși să oprească „acest război rușinos”


VIDEO din prima linie. Cine este soldatul rus care s-a predat unei drone ucrainene. Un site rusesc mulțumește Ucrainei pentru „atitudinea umană” și îi îndeamnă pe militarii ruși să oprească „acest război rușinos”

Soldatul rus Ruslan Anikin a decis, recent, să se predea Forțelor amate ucrainene, iar militarul ucrainean care pilotează o dronă de atac îl ajută să rămână în viață și să ajungă la liniile de front ucainene. Drumul lui Anikin, însoțit de dronă, este presărat cu trupurile combatanților ruși și oferă o imagine cutremurătoare asupra ororilor acestui război. Prizonierul întreabă de mai multe ori drona dacă va fi bătut și i se răspunde ferm că nu. VIDEO la finalul textului!

Totuși la finalul filmării, în secvența de după preluarea sa de trupele ucraiene, fața soldatului este însângerată, dar rănile au legătură, se pare, cu încercările rușilor de a-l lichida în timp ce soldatul trece dintr-o parte în alta a frontului. 

Organizația rusească pentru drepturile prizonierilor și deținuților Gulagu.net sublinează, pe toate canalele de care dispune, că filmarea ucrainenilor arată cine sunt „oamenii civilizați și unde sunt agresorii și ocupanții, nebuni de viață într-un stat totalitar”.

„Este timpul să oprim acest război rușinos și crimele zilnice! Este timpul să întoarcem armata rusă în Rusia și pământurile ucrainene în Ucraina. Împreună împotriva războiului!

Și din nou. Mulțumim pilotului dronei și comandantului său pentru salvarea lui Ruslan Anikin și pentru atitudinea umană. Mulțumesc, oameni buni”, mai scrie Gulagu.net pe Telegram și Youtube. 

„Ucraina prețuiește viața ta mai mult decât comandanții ruși, pentru că poți fi schimbat cu eroi ucraineni capturați. Dacă vreți să vă întoarceți acasă, predați-vă”, arată reprezentanții „Vreau să trăiesc”, într-un mesaj transmis, joi, pe canalul oficial de Telegram al programului lansat în septembrie 2022 de către Direcția principală de informații a Ucrainei. În aceeași postare, ucrainenii subliniază că rușii care nu s-au predat au fost uciși de drone chiar în apropierea lui Ruslan Anikin. 

Și Podul a publicat pe canalul său de Telegram sfârșitul unui soldar rus care, rănit de o dronă a Ucrainei, a ales să-și pună capăt zilelor în tranșee. 

O linie telefonică deschisă non-stop permite rușilor să se predea individual de bunăvoie sau să își predea unitățile armatei ucrainene. Militarii ruși sunt reținuți în conformitate cu Convențiile de la Geneva, au precizat autoritățile de la Kiev, afirmând, recent, că la începutul lunii mai existau deja 16.000 de solicitări în acest sens (de la lansarea programului) și că, în aprilie, astfel de solicitări crescuseră cu 10% față luna martie.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.