VIDEO Extremiștii AUR lovesc din nou! Flancat de "deputatul-cuțitar" Darius Pop, George Simion agresează reprezentantul unui alt partid politic


VIDEO Extremiștii AUR lovesc din nou! Flancat de "deputatul-cuțitar" Darius Pop, George Simion agresează reprezentantul unui alt partid politic

Flancat duminică la un eveniment de "deputatul-cuțitar" Darius Pop, președintele AUR George Simion a reacționat violent la adresa unui reprezentant al partidului Alternativa Dreaptă, liderul filialei AD Sălaj Gavril Lucian Gal, atunci când acesta l-a confruntat pe tema manipulărilor și cazurilor de inconsecvență crasă ale auriștilor în legătură cu PLX 145. Este vorba despre legea adoptată de Parlament ce a fost folosită de auriști pentru a crea isterie printre părinți că li se vor lua copiii, asta deși tot ei au susținut-o în Comisia Parlamentară pentru Egalitate de Șanse. 

Acuzat totodată de Gavril Lucian Gal că a mințit atunci când a declarat că AUR poate contesta la CCR proiectul de lege în cauză, George Simion a devenit violent și l-a îmbrâncit, iar apoi a dat bir cu fugiții, așa cum veți vedea într-un video pe care-l prezentăm în cele ce urmează:



Redăm comunicatul AD: "George Simion dacă nu are un răspuns atunci când e prins cu minciuna ameninţă, devine violent şi apoi fuge.

Duminică, prezent la un eveniment tradiţional organizat în satul Pria, Simion a fost întrebat de către colegul nostru Gavril Lucian Gal – Preşedinte AD Sălaj, cum poate să mintă electoratul că a contestat PLX 145 la CCR cu doar 37 de parlamentari.

Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgarea acestora, numai la sesizarea:

– Preşedintelui României;

– a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi;

– a unui număr de cel puţin 25 de senatori;

– a unuia din preşedinţii celor două Camere;

– a Guvernului;

– a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie [potrivit art.25 lit.c) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii Unite pentru sesizarea Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare];

– a Avocatului Poporului (acesta a devenit titular al dreptului de a sesiza Curtea Constituţională cu controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare în urma revizuirii Constituţiei din anul 2003).

În timp ce liderii AUR se urcau pe gardurile Parlamentului României, Alternativa Dreaptă a sesizat Avocatul Poporului în legătură cu acest PLX 145/2023 care reprezintă o amenințare directă la adresa drepturilor și libertăților individuale, precum și la adresa integrității familiei.

Prins cu minciuna domnul George Simion a început să-l îmbrâncească pe colegul nostru Lucian Gal.

Am apreciat remarca unui susţinător AUR: «Te-ai găsit! Într-o turmă de oi, tu eşti negru!».

Da! Nouă nu ne place să mințim! România are nevoie de o alternativă onestă, nu are nevoie de alți ipocriți".

Revenind la deputatul AUR Darius Pop, amintim că acesta, pe parcursul unui protest organizat la Parlament de partidul pe care-l reprezintă, le-a transmis jandarmilor că au "noroc că și-au lăsat toți (manifestanții - n.red.) cuțitele acasă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.