Scenariul desfășurării de trupe NATO în Ucraina. Kuleba comentează declarațiile făcute de Rasmussen: Țările străine nu vor face asta până la încheierea războiului!


Scenariul desfășurării de trupe NATO în Ucraina. Kuleba comentează declarațiile făcute de Rasmussen: Țările străine nu vor face asta până la încheierea războiului!

Țările NATO nu vor desfășura trupe pe teritoriul Ucrainei până la încheierea războiului, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, oferindu-i astfel o replică fostului secretar general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Rasmussen, informează European Pravda

"Statele străine nu își vor desfășura trupele pe teritoriul țării noastre până când conflictul armat de pe teritoriul ucrainean nu se va sfârși. Mai mult, noi nu cerem asta. Noi spunem, dați-ne arme, căci noi înșine știm cum să luptăm", a declarat Dmytro Kuleba într-un interviu acordat pentru "Snidanok z 1+1".

Ministrul a mai precizat că atunci când Ucraina va adera la NATO, brigăzile ucrainene vor staționa în alte țări NATO pentru a le apăra.

Kuleba a mai adăugat că aderarea Ucrainei la NATO nu poate pune capăt acestui război, dar va preveni noi conflicte.

Anterior, Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general al NATO, a declarat că, pe parcursul dezbaterii privind viitoarele garanții de securitate pentru Ucraina, țările membre NATO ar putea fi de acord la nivel individual să-și desfășoare trupele pe teritoriul ucrainean.

Potrivit lui Rasmussen, dacă NATO nu poate lua o decizie cu privire la aderarea Ucrainei sau la garanțiile de securitate, în cadrul summitului de la Vilnius, "există o posibilitate clară ca unele țări să ia măsuri în mod individual". (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.