"Sarcasm nesănătos!". Zelenski, criticat chiar de un ambasador ucrainean pentru replica ironică oferită ministrului britanic al Apărării


"Sarcasm nesănătos!". Zelenski, criticat chiar de un ambasador ucrainean pentru replica ironică oferită ministrului britanic al Apărării

Într-un interviu acordat pentru Sky News, ambasadorul Ucrainei în Regatul Unit, Vadym Prystaiko, a descris drept "sarcasm nesănătos" declarația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit căreia îi va mulțumi în fiecare dimineață ministrului britanic al Apărării, Ben Wallace, pentru asistența militară oferită trupelor ucrainene în războiul contra invadatorilor ruși. 

De asemenea, Prystaiko a atras atenția că Ucraina nu trebuie să arate Rusiei că pot exista unele neînțelegeri între ea și partenerii săi.

Rușii ar trebui să știe că Ucraina și partenerii săi lucrează împreună, a continuat diplomatul ucrainean. 

Vadym Prystaiko a mai spus că, în cazul în care se întâmplă ceva, "Ben poate să mă sune și să-mi spună orice vrea".


În cursul zilei de ieri, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, declarase pentru Sky News că Marea Britanie nu reprezintă un serviciu Amazon de livrare de arme către Ucraina, iar Kyivul ar putea da dovadă de înțelepciune prin a le arăta recunoștință susținătorilor. 

MAI MULTE DETALII: "Nu suntem Amazon!". Ministrul britanic al Apărării cere Ucrainei, printr-o declarație foarte directă, să arate mai multă recunoștință pentru sprijinul primit

Ulterior, pe parcursul unei conferințe de presă, Zelenski a fost rugat să comenteze declarația ministrului britanic. Ca răspuns, Zelenski a asigurat că Ucraina e foarte recunoscătoare Marii Britanii, însă a făcut și o serie de comentarii cu tentă ironică cu privire la cele spuse de Wallace: "Am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm personal cuvintele de recunoștință ministrului".

MAI MULTE DETALII: Zelenski îl ironizează pe ministrul britanic care a solicitat Ucrainei să arate mai multă recunoștință: "Am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm personal cuvintele de recunoștință ministrului / Oleksii, să-l suni, te rog! Astăzi!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.