"Ipocrizie! Act de agresiune economică!". Varșovia reacționează pe fondul deciziei Rusiei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră


"Ipocrizie! Act de agresiune economică!". Varșovia reacționează pe fondul deciziei Rusiei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră

Pe parcursul unei vizite efectuate luni la New York, ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, a criticat retragerea Rusiei din inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră, catalogând decizia Moscovei drept un act de agresiune economică împotriva națiunilor din sudul globului. Rau și-a exprimat speranța că părțile rămase în acordul cu pricina îl vor menține în vigoare. 

"Retragerea Rusiei din inițiativă nu este altceva decât un act de agresiune economică împotriva țărilor din sudul globului, care sunt cel mai dependente de cerealele ucrainene", a declarat Rau în timpul unei scurte întâlniri cu jurnaliștii polonezi la sediul ONU.

Zbigniew Rau a subliniat că Rusia s-a prezentat drept un avocat al țărilor din sudul globului, dar, prin acțiunile sale, și-a expus ipocrizia.

"În această situație, ar trebui să facem apel doar la părțile rămase în acord de a-și respecta angajamentele și de a continua aceste angajamente pentru binele comun, pentru binele comunității internaționale, dar mai ales pentru acele țări care sunt dependente existențial de acord", a declarat Rau.

Ministrul polonez a ținut să evidențieze că este necesar să se continue acordul chiar și fără implicarea Rusiei, pentru a fi menținute astfel canalele de aprovizionare cu alimente. (sursa: TVP World

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.