Educația de stat se prăbușește: majoritatea olimpicilor la științe exacte sunt elevii unui liceu privat


Educația de stat se prăbușește: majoritatea olimpicilor la științe exacte sunt elevii unui liceu privat

Ciolacu gudurându-se pe lângă elevii medaliați la olimpiada internațională de matematică este una din cele mai ridicole poze pe care le-am văzut vreodată. Căpetenia corupților este un golan de Buzău, care a făcut rost de diplomă de absolvire a facultății pe la 35 de ani. Elevii cu care-și făcea poze vor ajunge să predea la universități de elită din Vest, la Harvard sau Cambridge. Sunt universități americane de prestigiu unde nucleul dur este format din foștii olimpici români.

Acești tineri medaliați nu se vor mai întoarce în România. Nu se vor întoarce într-o Românie ciolaci și budăi, semianalfabeți, hoți și obraznici, în care oamenii bine pregătiți sunt alungați, fiindcă deranjează sistemul. Acest sistem putred trebuie schimbat din temelie ca să trecem de acest coșmar, blestem moștenit de la comuniști și continuat de nostalgici votând coruptul PSD.

Spunea unul dintre elevii medaliați în acest an la olimpiada internațională de matematică, într-un interviu acord zilele trecute, că, dacă ar fi să dea o notă sistemului de Educație din România, ar da nota 2.

„Din ce am văzut eu, profesorul vine la clasă, pune o formulă pe tablă pe care elevii trebuie să o memoreze și să o scuipe după la examen”, spunea acest elev, Pavel Ciurea. 

Dar cel mai dur adevăr care nu le este spus românilor, când alde Ciolacu sau ministerul Educației se laudă cu rezultatele la olimpiadele de științe exacte, este că majoritatea olimpicilor de la matematică și fizică, plus un laureat de la chimie, provin de la un liceu privat. La matematică, din delegația de cinci elevi, patru provin de la un liceu privat. La fizică, la fel. La chimie, din delegația de patru elevi, unul este de la un liceu privat! 

„Pentru noi, pentru elevii olimpici, faptul că nu suntem susținuți mai deloc de minister sau nu avem centre în care să ne aducă ministerul și este nevoie de un liceu privat să facă acest lucru este destul de greșit”, spunea Ciurea, elev la un liceu privat care a obținut o medalie de aur la olimpiada internațională de matematică. 

Este încă o dovadă că învățământul de stat se prăbușește. Mai întâi a fost gașca Ecaterina Andronescu, „garantat Vanghelie”, care l-a pus în genunchi. Dar profesorul de fizică Iohannis – cel care susține că a făcut avere din meditații, nu din șpăgile de la primărie – i-a dat lovitura de grație. „România Educată” a fost lovitura finală. 

Și chiar dacă pentru prea mulți români este un șoc, trebuie spus clar: este vremea ca educația privată să fie pusă pe picior de egalitate cu cea de stat, iar copiilor să li se ofere posibilitatea să aleagă. Am mai scris cum se poate face acest lucru, ca și copiii din familii defavorizate să aibă acces la școli private: printr-un sistem de vouchere! 

Un viitor guvern se va putea defini drept „de dreapta” dacă va aduce soluții private în Sănătate și Educație, atât de simplu este! Dar, da, trebuie curaj să confrunți și să elimini mafiile din aceste sisteme. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.