Relația dintre George Simion și FSB. Partidul "Împreună Schimbăm România", scrisoare deschisă către SRI, SIE și CSAT: "Așteptăm analiza și informarea cetățenilor României! Parlamentarii AUR au întreprins și întreprind o serie de acțiuni care au scopul de a aduce instabilitate, dezordine și nu în ultimul rând de a induce în rândul populației sentimente anti-europene și anti-NATO"


Relația dintre George Simion și FSB. Partidul "Împreună Schimbăm România", scrisoare deschisă către SRI, SIE și CSAT: "Așteptăm analiza și informarea cetățenilor României! Parlamentarii AUR au întreprins și întreprind o serie de acțiuni care au scopul de a aduce instabilitate, dezordine și nu în ultimul rând de a induce în rândul populației sentimente anti-europene și anti-NATO"

Recent înființatul partid "Împreună Schimbăm România", condus de Adrian-Ștefan Iurașcu, a lansat luni, 14 august, o scrisoare deschisă adresată în mod special Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, respectiv Consiliului Suprem de Apărare a Țării prin care solicită clarificarea publică de către instituțiile abilitate a situației președintelui AUR George Simion, mai precis a relației acestuia cu teroriștii de la Moscova. 

Amintim că general-locotenentul Oleksandr Skipalski, șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, respectiv fost prim-vicepreședinte al SBU - serviciul secret al Ucrainei - a afirmat în urmă cu câteva luni, în presa ucraineană, că un ofițer al serviciului secret SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o întâlnire avută de George Simion cu serviciile speciale rusești. Informația a fost lansată inițial de fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru.

În acest context, partidul "Împreună Schimbăm România" ține să reamintească faptul că parlamentarii AUR "au întreprins și întreprind o serie de acțiuni care au scopul de a aduce instabilitate, dezordine și nu în ultimul rând de a induce în rândul populației sentimente anti-europene și anti-NATO", motiv pentru care instituțiile abilitate au datoria se a-i informa pe cetățeni în legătură cu scandalul referitor la întâlnirea Simion-FSB. 

Redăm comunicatul partidului "Împreună Schimbăm România": 

"Scrisoare deschisă:

- către: CONSILIUL SUPREM DE APĂRARE AL ȚĂRII,

- în atenția :  - Serviciului Român de Informații

                      - Serviciului de Informații Externe

Partidul ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM ROMÂNIA solicită prin prezenta, analizarea în cadrul viitorului CSAT, a situației liderului partidului AUR, care în conformitate cu declarațiile publice ale unor înalți oficiali din Republica Moldova și Ucraina, are interdicția de a intra în aceste două țari, pentru faptul că ar fi în legătură cu agenți ai serviciilor secrete rusești.

Considerăm că dacă afirmațiile făcute publice de reprezentanții de marcă ai celor două țari se confirmă, reprezintă un fapt de o gravitate excepțională, care în mod evident aduce atingere siguranței noastre naționale.

Prin acțiunile pe care le-au desfășurat de la accederea în Parlament, reprezentanții partidului AUR au întreprins și întreprind o serie de acțiuni care au scopul de a aduce instabilitate, dezordine și nu în ultimul rând de a induce în rândul populației sentimente anti-europene și anti-NATO. Acestea sunt dezideratele pe care le are de fapt RUSIA și pe care le realizează prin persoane și partide din mai multe țări!

În situații de acest gen, în Republica Moldova și Ucraina au fost luate măsuri radicale împotriva liderilor și partidelor care slujesc interesele Moscovei.

Suntem convinși că SRI și SIE au monitorizat situația prezentată, au luat legătura cu serviciile celor două țari și pot astfel să furnizeze CSAT-ului informațiile necesare.    

Așteptăm analiza și informarea noastră și a cetățenilor României în raport cu cele prezentate și vehiculate în spațiul public și rămase în suspensie, fără răspuns din partea autorităților administrative autonome și democratice ale țării noastre, membră UE și NATO, în care drepturile omului, inclusiv dreptul la informație, din necesitatea de a cunoaște, nu trebuie sa rămână iluzoriu.

14.08.2023

Cu deosebită considerație,

P R E Ș E D I N T E,

Adrian-Ștefan IURAȘCU". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.