Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul se numără printre primele crime în numele corectitudinii politice


Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul se numără printre primele crime în numele corectitudinii politice

Da, atunci ca și acum, pulsiunile, freneziile și perversitățile se ascundeau și se ascund în spatele unor pretinse principii obiective, inflexibile și imposibil de negociat. Ticăloșia lui Irod Antipa (nu are nicio legătură cu muzeul din București!), tembelismul Irodiadei și prostia lui Irod (celălalt), iată combinația ucigașă. 

Nu ai nevoie decât de câteva slăbiciuni, la un loc, pentru a elimina pe cel/cei care, ca în oglindă, îți arată cine, de fapt, ești. Or, să recunoaștem: ne uităm în oglindă pentru a ne admira, farda, falsifica, înscena. Când oglinda este însă critică, arătând ce nu vrem să vedem, o spargem. La propriu și la figurat. 

În fine, dincolo de cruzimea orientală, care a "rezistat" până azi, a cere capul cuiva este, în profunzime, expresia dorinței eliminării unei minți critice, a cuiva care, fără putere militară sau alte amenințări nemijlocite, te periclitează în cel mai grav mod cu putință. Tăcând și privind, Ioan Botezătorul era pur și simplu insuportabil. Așa cum va rămâne mereu adevărul pentru cei care, din slăbiciune nerecunoscută, trăiesc în minciună. Și le place.

Doxa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.