Adela Mîrza: "România trăiește o adevărată apocalipsă! În loc să aibă grijă ca aparatul de stat responsabil pentru siguranța cetățenilor să fie unul performant, Guvernul Ciolacu plătește 300.000 de euro pentru un portal de turism. Știți câte locuri pentru arși are România în ziua de astăzi? 24!"


Adela Mîrza: "România trăiește o adevărată apocalipsă! În loc să aibă grijă ca aparatul de stat responsabil pentru siguranța cetățenilor să fie unul performant, Guvernul Ciolacu plătește 300.000 de euro pentru un portal de turism. Știți câte locuri pentru arși are România în ziua de astăzi? 24!"

În cadrul unei declarații video, președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, face radiografia sumbră a României de astăzi, în contextul tragediei de la Crevedia, în urma căreia doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți din pricina mai multor explozii ce s-au produs sâmbătă seara la o stație GPL ilegală din comuna în cauză, afacere ilicită deținută de fiul primarului PSD al orașului Caracal. 

CITIȚI ȘI: Ofertă inedită: Partidul Alternativa Dreaptă se oferă să creeze GRATUIT portalul web de promovare turistică pe care ministrul pesedist Radu Oprea vrea să risipească suma colosală de 300 de mii de euro. Condiția pusă de AD

Președinta AD atrage atenția că în timp ce "România Trăiește o adevărată apocalipsă" - pe fondul tragediei de la Crevedia revenind în prim plan tema carențelor sistemului medical românesc și mai ales a numărului mic de locuri în spitale pentru pacienții arși - Guvernul României, condus de președintele PSD Marcel Ciolacu, plătește suma colosală de 300.000 de euro pentru un portal de turism.

Redăm integral declarația Adelei Mîrza:

"Din păcate, tragediile în România nu se mai opresc, iar oamenii nu au parte de acea liniște binemeritată. România trăiește o adevărată apocalipsă: spitale în care oamenii ard, dacă nu ard în spitale mor netratați de medici - culmea chiar femei medici care ar fi trebuit să fie mai sensibile la soarta femeilor care nasc - iar dacă nu murim în spitale, murim în urma unor explozii, pentru ca anumiți fii de primar să poată prospera în liniște.

Nu știu ce ar mai trebui să se întâmple în această Românie pentru ca oamenii să se trezească, pentru ca oamenii care trebuie să fie responsabili pentru activitatea lor, pentru munca pe care o prestează să răspundă în fața legii pentru toate prostiile pe care le fac. Nu știu ce ar mai trebui să facem pentru ca guvernanții noștri - care de 33 de ani se succed, se rotesc la guvernare - să se schimbe sau să îi pună în funcții pe oamenii responsabili care ar trebui să ia decizii pentru ca aceste tragedii să nu se mai întâmple.

Este iad afară, e cald, este iad și în sufletele noastre, iar în urma imaginilor de sâmbătă seară ne dăm seama că nimic nu se va schimba în România, atât timp cât aceiași vor rămâne în funcții.

În loc să aibă grijă ca aparatul de stat responsabil pentru siguranța cetățenilor să fie unul performant, guvernul nostru plătește 300.000 de euro pentru un portal de turism. După celebra frunză a doamnei Udrea, pe care guvernul a dat o grămadă de bani, preocuparea domnului Ciolacu este să aibă un portal foarte scump de turism, în loc să se preocupe, de exemplu, de spitalele de arși împreună cu distinsul domn Rafila și cu domnul care guvernează în continuare suveran peste morții României, domnul Arafat.

Preferăm să plătim bani cu nemiluita pe prostii, în loc să avem grijă să existe spitale performante în caz că se întâmplă astfel de tragedii. Știți câte locuri pentru arși are România în ziua de astăzi? 24! Noi în continuare - după tragedia de la Colectiv, după spitalele arse de la Suceava, după cele din București, după tragedia de sâmbătă seara de la Crevedia - nu suntem în stare să avem un loc pentru marii arși și îi trimitem în continuare în străinătate.

Asta este dimensiunea României condusă de PNL-PSD. Asta e dimensiunea politicienilor noștri. Asta este ceea ce am reușit să facem la 5 ani de la dezastrul de la Colectiv.

Siderant a fost răspunsul primarului din Crevedia, al cărui fiu este patronul acelei stații care nu avea voie să funcționeze. Am crezut că nu aud bine. Ne-a spus: «A murit doar un om». Ăsta este bilanțul.

În mintea lui «doar un om» a murit. Probabil că trebuiau să moară mai mulți. Atât a înțeles omul acesta din toată zbaterea și din tot ce s-a întâmplat sâmbătă seara. Din păcate, aceasta este România anului 2023, o Românie tristă în care se moare din iresponsabilitate, se moare din nepăsare, se moare în spitale, se moare pe șosele, se moare în explozii sau în cluburi.

Din păcate, dacă nu înțelegem că doar schimbând clasa politică și punând în locul ei alta responsabilă, pregătită, corectă - care la rândul ei să numească oameni profesioniști în toate domeniile - atunci nu vom schimba nimic și vom continua să ne plângem morții unul după altul".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.