Rușii caută răzbunarea pe frontul estic, conform comandantului Forțelor Terestre Ucrainene, care a descris situația complicată cu care se confruntă trupele sale


Rușii caută răzbunarea pe frontul estic, conform comandantului Forțelor Terestre Ucrainene, care a descris situația complicată cu care se confruntă trupele sale

Rușii se pregătesc să se răzbune pe ucraineni în timp ce încearcă să își pună în aplicare planurile de a ajunge la granițele regiunilor Donețk și Luhansk, conform declarațiilor generalului colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Syrskyi a spus pe contul său Telegram că "situația operațională în direcțiile de est rămâne dificilă" după ce forțele ruse au terminat antrenamentul unităților de asalt care vor acoperi zona Kupyansk și continuă să înlocuiască trupele din zona Lyman cu unități din Armata a 25-a Combinată, formată și transferată de pe teritoriul Rusiei, timp în care bombardează zilnic pozițiile ucrainene folosind artilerie și mortiere. În zona Bakhmut continuă luptele aprige, forțele ruse făcând eforturi să-și păstreze pozițiile ocupate în fața unităților Forțelor de Apărare ale Ucrainei.  

"Sarcina noastră principală este să asigurăm o apărare fiabilă, să prevenim pierderea liniilor și a pozițiilor ocupate în direcțiile Kupyansk și Lymansk, precum și să avansăm cu succes și să ajungem la liniile desemnate în direcția Bakhmut. Dar principalul este să o facem cu pierderi minime printre apărătorii noștri", a mai spus generalul Syrskyi în raportul său de pe Telegram, în care a prezentat situația dificilă de pe frontul estic. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.