CSAT-ul castrat de Iohannis și otrăvit de agenții Ciumei Roșii a devenit un pericol pentru securitatea României în fața Rusiei


CSAT-ul castrat de Iohannis și otrăvit de agenții Ciumei Roșii a devenit un pericol pentru securitatea României în fața Rusiei

Ciuma Roșie a ajuns în CSAT. Simpla prezență a acestei grupări infracționale în cel mai important organism de securitate era un dezastru. Dar este mai rău. Căpetenia Ciumei Roșii, Ciolacu, a trimis scursurile așa-zisului PSD în CSAT. Oameni corupți care ar vinde orice.  Unul dintre ei, Câciu, lua bani de la China comunistă ca să critice SUA. Dar și Rusia are bani destui ca să cumpere astfel de personaje.

Președintele României avea dreptul constituțional să respingă propunerile PSD care afectau securitatea națională. NU a făcut-o. De aceea scriu atât de dur: Iohannis a castrat CSAT-ul. A devenit o instituție inutilă, formală. CSAT este ca un motan emasculat, care miorlăie trist, dar nu sperie pe nimeni. 

Cel mai bun exemplu este cel al dronei rusești care a căzut în Delta Dunării. Că o dronă rusească a trecut Dunărea – sunt vreo 800 de metri între portul Ismail, bombardat intens de ruși și teritoriul românesc – nu e șocant. Se întâmplă frecvent ca, în conflictele care au loc pe frontieră, câte o rachetă sau vreun obuz să se rătăcească, ghidat de ruși. Desigur, asta nu scuză agresiunea mizerabilă a Rusiei. În plus, nu putem exclude ca drona rusească să nu fi căzut întâmplător pe teritoriul României, ci să fi fost un test al capacităților noastre de apărare. 

Problema este că, timp de două zile, autoritățile de la București au negat violent că o dronă rusească a căzut în Deltă. Un site de investigație și un post german au indicat cu precizie locul în care căzuse, dar România refuza să accepte responsabilitatea. Suntem o colonie rusească. Ne-am abdicat responsabilitatea în NATO și în fața aliaților noștri: știam că rușii atacă Ismail, dar, în loc să supraveghem acea zonă de frontieră, am dormit în post și ne-am trezit cu scandal. 

CSAT trebuia să se adune imediat și să îi dea afară pe toți cei vinovați. Nu a făcut nimic. Iohannis nu vrea să deranjeze PSD. 

Cine e ministru al Apărării:

– Angel Tîlvăr, o nulitate din Focșani, al cărui tătic a fost mare securist local, așa că a avut forța să-și dea copilul în politică, sub aripa pesedistului Marian Oprișan. 

Cine este ministrul Economiei, membru al CSAT, cel care controlează industria de Apărare:

– Ștefan Oprea, un pesedist acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Presa scrie că Parchetul a îngropat dosarul: „Cu cinci ani înainte de a fi pus sub acuzare, senatorul Radu Oprea avea zece case în Prahova, șapte terenuri și părți sociale la 13 societăți comerciale. O parte dintre aceste societăți primiseră împrumuturi de peste 900.000 de euro de la Oprea. După ce a avut probleme cu legea, senatorul Radu Oprea a început să scape de mai toate bunurile aflate pe numele său. Ministrul milionar nu a menționat cui și sub ce formă a înstrăinat părțile sociale deținute la 11 societăți și o parte din imobilele sale. Culmea, ministrul Economiei românești nu mai are nici conturi bancare.

Cine a fost anterior ministru al Apărării:

– Vasile Dîncu, un om care face constant apologia ceaușismului și a relațiilor mai strânse cu Rusia, un comunist înrăit. El a fost dat afară abia după ce a spus exact ce spune și Kremlinul: „Singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea. Negocierea cu Rusia”. Sigur, se va negocia, dar abia după ce Rusia eliberează teritoriile ocupate cu forța. 

Ce figuri mai are sau a avut PSD în CSAT:

– Gabriel Vlase, șeful spionajului extern, nulitate pesedistă din Bacău, creația penalului Viorel Hrebenciuc. Pus in functie la propunerea lui Iohannis!

– Adrian Câciu, fost ministru de Finanțe, a stat în CSAT aproape doi ani. El era celebru fiindcă a luat bani, printr-un intermediar, de la China comunistă, mai exact de la Huawei, ca să critice parteneriatul strategic cu SUA. 

Aceasta e starea jalnică în care a ajuns CSAT-ul. Acestea sunt fapte, nu vorbe. SRI nu mai are din iulie un șef civil, iar Iohannis nu are de gând să facă nici o propunere, lasă instituția pe mâna unui interimar necunoscut. 

Iohannis și PSD distrug, cu rea-voință și incompetență, instituțiile de securitate națională. Le spun din nou liderilor PNL: dacă vreți să mai apăreți în fața electoratului, trebuie să fiți primi care propun debarcarea lui Iohannis de la Cotroceni și scoaterea PSD în afara legii! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.