Victoria opoziției unite, în București, în jurul lui Nicușor Dan, poate fi semnul răsturnării regimului Ciuma Roșie+Iohannis


Victoria opoziției unite, în București, în jurul lui Nicușor Dan, poate fi semnul răsturnării regimului Ciuma Roșie+Iohannis

Să recunoaștem adevărul: în acest moment, situația opoziției democratice nu este prea grozavă. Nu cred în sondaje, dar nici nu este bine să ne amăgim singuri.

Opoziția democratică este încă divizată, iar unirea ei, într-o alianță electorală, merge foarte greu.

PSD susține AUR, îi oferă acces la televiziunile aservite, așa că agenții Moscovei reușesc să păcălească mulți alegători cu mesajul lor „naționalist” – chipurile.

Noul USL, adică Ciuma Roșie plus Iohannis, guvernează catastrofal, dar cumpără presa, așa că puțină informație corectă ajunge la electorat. Mai sunt câteva site-uri independente, dar televiziunile sunt goarnele puterii. 

Însă eu sunt un om optimist și sunt convins că opoziția democratică, de dreapta, poate sparge embargoul presei aservite, poate ieși din stagnarea în care se află acum și poate da jos regimul Ciumei Roșii. Dar pentru asta este nevoie să facă „ceva”, să facă ceva spectaculos, care să deschidă ochii alegătorilor. 

În 2004, cel care a reușit să dea jos regimul Adrian Năstase a fost primarul Bucureștiului, Traian Băsescu. Desigur, istoria nu se repetă, iar Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, are cu totul alt profil decât Băsescu. Dar chiar și sondajele făcute de firmele PSD arată că acesta este liderul „non-PSD” cel mai vizibil și cel mai credibil, de departe. De aceea le spun prietenilor din opoziție: uniți-vă în jurul lui Nicușor Dan, opriți famiglia din Voluntari – care vrea să ocupe din nou Bucureștiul – și veți da un semnal uriaș pentru parlamentare. Învingeți în București Ciuma Roșie – și PNL-ul, dacă face greșeală, să i se alăture – și va fi un semnal de schimbare pentru toată țara. 

Mă bucur că PMP este printre cei mai fermi susținători ai lui Nicușor Dan. 

Nu e vorba doar de politică. Sunt fapte pe care oamenii le știu sau le pot afla. Bucureștiul era în faliment în 2020, o spunea chiar doamna Firea. Acum, orașul are un rating mai bun decât România, ceea ce i-ar permite să se împrumute mai ieftin decât guvernul Ciolacu. 

În sfârșit, aș spune că Nicușor Dan, ca orice om politic, este criticabil, nu este perfect. I se pot reproșa tot felul de lucruri, dar nimeni nu a îndrăznit să spună că e corupt! Putem număra pe degete politicienii români despre care nimeni nu spune că ar fi căzut în păcatul șpăgilor. Iar asta enervează mult Ciuma Roșie, fiindcă Nicușor Dan arată că-n țara asta pot fi și politicieni onești, nemânjiți. 

De aceea le spun celor din opoziția democratică, PMP, Forța Dreptei și USR: uniți-vă în jurul lui Nicușor Dan, opriți ascensiunea AUR și dați jos Ciuma Roșie! Mai întâi în București și apoi în toată țara. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.