Interviu acordat de bărbatul agresat de George Simion la un festival al micilor: "Îi trimit un Cod Penal la sediul AUR! Nu vreau să îmi imaginez ce se va întâmpla dacă îl lăsăm să preia cu adevărat puterea. Nu îmi imaginez cum un astfel de om, coleric și instabil, ar putea sa ne reprezinte interesele internațional"


Interviu acordat de bărbatul agresat de George Simion la un festival al micilor: "Îi trimit un Cod Penal la sediul AUR! Nu vreau să îmi imaginez ce se va întâmpla dacă îl lăsăm să preia cu adevărat puterea. Nu îmi imaginez cum un astfel de om, coleric și instabil, ar putea sa ne reprezinte interesele internațional"

Jurnalista Carmen Dumitrescu, redactoarea-șefă a publicației Investigatoria, l-a intervievat luni, 2 octombrie, pe bărbatul agresat de președintele AUR George Simion pe parcursul unui festival al micilor. Bărbatul a acordat interviul sub protecția anonimatului. 

În cadrul interviului, bărbatul a transmis că acțiunile președintelui AUR frizează sfera penalului. De asemenea, bărbatul agresat a reliefat cât de grav ar fi ca "un astfel de om, coleric și instabil în mod clar", să preia puterea în România. 

Carmen Dumitrescu: Reacția lui Simion a fost una agresivă. Te așteptai la ieșirea lui violentă? Ai putea, te rog, să ne explici, dincolo de ce se vede în filmare, cum ai simțit tu agresiunea?

Răspuns: M-au dezamăgit trei lucruri. Primul e acela că a îndrăznit să folosească apelativul PROST la adresa unui cetățean care contribuie la salariul său, ba mai mult, a spus și că mulți români sunt PROȘTI; mulți politicieni, inclusiv dumnealui, uită faptul că ei sunt acolo să ne SLUJEASCĂ pe noi, nu invers, EI trebuie să răspundă în fața noastră și să se poarte decent. Noi îi plătim salariul, nu invers. Apoi m-a dezamăgit faptul că un parlamentar este VIOLENT și atentează la bunurile altcuiva; hărțuirea, agresiunile și tentativa de furt sunt pedepsite, îi amintesc domnului Simion și, dacă dorește, îi trimit și un Cod Penal la sediul AUR pentru că merge pe o muchie foarte subțire dumnealui. Și al treilea aspect foarte dezamăgitor e acela că MINTE cu nerușinare la aproape orice zice și nu a fost capabil să răspundă cu un NU unei întrebări simple: "sunteți rusofil?". Cât despre cum am simțit agresiunea… fizic. Am fost încercuit de toți "fanii" AUR, apoi o doamnă (am filmarea) a venit către mine și a început să țipe "Tare urât ați vorbit cu George, TARE URÂT!". Inițial m-a îmbrâncit, reproșându-mi încontinuu că am vorbit foarte urât. Bineînțeles, surdă asupra faptului că nu eu "l-am făcut prost" pe domnul Simion. Vedeam astfel de secvențe prin anii ‘90, genul de "tupeiști” care nu se tem de nimic și urlă când sunt prinși, încercând să impresioneze, să surprindă și să manipuleze opinia publică.

Carmen Dumitrescu: După interacțiunea aceasta pe care ai avut-o cu el direct, cum l-ai descrie pe George Simion, ca lider politic?

Răspuns: Este trist că numim "lider" un astfel de om, deși semantic este corect. Îl consider un om extrem de periculos pentru democrația din România. Dacă în mijlocul unei mulțimi, fără o putere reală (încă) își permite să agreseze un om cu violență, să se năpustească asupra lui, apoi să se prefacă în victimă, mințind cu nerușinare… nu vreau să îmi imaginez ce se va întâmpla dacă îl lăsăm să preia cu adevărat puterea. Mai mult, nu îmi imaginez cum un astfel de om, coleric și instabil în mod clar, ar putea sa ne reprezinte interesele, sub orice formă, internațional – cu excepția Rusiei și "statelor prietene", probabil. Aud pe mulți spunând că "ne-ar prinde bine un astfel de om și partid, să ne trezim la realitate!". Din păcate, ce nu realizează ei este ca un astfel de om și un partid precum AUR ar putea să ne bage într-o negură timp de peste zece ani dacă preiau puterea. Multe rele și foarte rapid se pot întâmpla, cu atât mai mult în 4 ani. Ar trebui ca toți cei care văd astfel de politicieni să îi ia la întrebări, filmând. La 33 de ani de la Revoluție ar trebui să înțelegem, odată pentru totdeauna, că nu trebuie să ne temem de acești "lideri" și să îi privim de jos în sus – fie că vorbim de un primar de la sat sau de Președintele țării – ci de sus în jos sau de la egal la egal. (citiți AICI interviul complet)

Publicația Aktual24 a relatat în exclusivitate despre scena în care George Simion și-a pierdut controlul. Liderul AUR l-a agresat sâmbăta, 30 septembrie, pe un tânăr care l-a apostrofat că este rusofil. Simion i-a lovit telefonul, l-a prins de brat și l-a înjurat.


Redăm dialogul purtat de Simion cu tânărul pe care l-a agresat: 

Tânăr: Bună seara, cum este să fiți rusofil?

George Simion: Știi cum este? Ai venit la mine la festival (festivalul nu este organizat de AUR – n.red.), în loc să mănânci mici, să întrebi prostii.

Tânăr: Am mâncat mici. Cum e să țineți cu rușii?

George Simion: Nu țin cu rușii!

Tânăr: Cum e să țineți cu rușii?

George Simion: Nu știu, a venit un prost la mine să mă întrebe cum e să țin cu rușii.

Tânăr: Faceți un român prost?

George Simion: Păi tu ești român? Avem români și deștepți, și prosti (râde - n.red.)

Tânăr: Și rușii cum sunt?

George Simion își pierde controlul și îl bruschează pe tânăr. Acesta strigă: "Nu pune mâna pe telefon, nu pune mâna pe telefon. A pus mâna pe mine!".

George Simion: Vrei să mai pun o dată, băga-mi-aș…

Tânărul a relatat pentru Aktual24 că Simion l-a și bruscat, l-a prins de braț și a încercat să îi smulgă telefonul.

Tânărul a mai spus că Simion a înjurat-o și o femeie, care îi transmisese președintelui AUR următorul mesaj: "Ești ultimul om!". "Să te fu*ă căinii!", ar fi replicat liderul AUR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.