Cum îi răspund lui Putin locuitorii Odesei, după ce criminalul de la Kremlin a declarat că acest oraș ucrainean ar fi un ”oraș rusesc”. Minciunile Rusiei genocidare


Cum îi răspund lui Putin locuitorii Odesei, după ce criminalul de la Kremlin a declarat că acest oraș ucrainean ar fi un ”oraș rusesc”. Minciunile Rusiei genocidare

La 5 octombrie, în cadrul unei reuniuni a așa-zisului club ,,Valdai” (un construct propagandistic al serviciilor secrete rusești), dictatorul criminal în masă al Rusiei genocediare – Vladimir Putin – a declarat că orașul ucrainean Odesa ar fi un ”oraș rusesc și ușor evreiesc”

Stenograma discursului emis de Putin a fost publicată de serviciul său de presă.

Invectivele criminalului de la Kremlin au generat reacții în Ucraina, inclusiv din partea primarului Odesei, dubiosul Hennadiy Trukhanov (detalii AICI despre profilul acestuia), care i-a răspuns lui Putin în rusă, pe Facebook: 

”Dictatorul rus a menționat din nou Odesa. El a spus că orașul nostru este ‹rusesc și puțin evreiesc›.Voi răspunde într-o limbă pe care rușii o înțeleg, rusa. În tot acest timp, încă nu ați înțeles nimic despre Odesa. Poate de aceea pentru tine ea este încă ‹Adesa› (așa numesc rușii Odesa). Odesa este un oraș liber. Asta înseamnă că este ucrainean. Și tu ai fost cel care i-a făcut pe toți locuitorii din Odesa să urască tot ce este rusesc. Pentru miile de oameni nevinovați uciși. Pentru orașele, casele și destinele distruse. Pentru sanctuarul sfânt din Odesa, Catedrala Transfigurarea Mântuitorului, distrusă de racheta voastră. Pentru regiunea Kharkiv. Și nu este suficient pentru voi. Da, Odesa este un oraș ucrainean liber, pentru care sintagma ‹oraș rusesc› este mai rea decât orice altă insultă.Fiți siguri că sentința dumneavoastră a fost deja decisă acolo Sus. Forțele noastre armate o vor duce la îndeplinire. Adevărul va învinge. Ucraina va învinge. Glorie Ucrainei!”, 

(Fotografie realizată în orașul ucrainean Odesa)

Unul dintre comentariile la postare spune următoarele: ”Dacă în Odesa se vorbește cu predilecție în limba rusă, asta NU înseamnă că este un ‹oraș rusesc›. Glorie eroilor, glorie națiunii, rușine ocupanților ruși! Nu vor vedea Odesa, iar dacă o vor vedea, vor trece pe străzile ei doar într-o coloană rușinoasă”. 

Deputat al Radei Supreme de la Kiev ales într-o circumscripție din Odesa, Oleksiy Goncharenko a punctat pe contul său de Telegram: ”Odesa este ucraineană. Iar Putin este terminat, o confirmă încă o dată!”.

Om de afaceri cunoscut în Odesa, Andrei Stavnițer i-a transmis un mesaj dur lui Putin: O plă ție, dar nu un ‹oraș rusesc›. Odesa e un oraș ucrainean și evreiesc”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.