Adela Mîrza: "Statul uselist, nicidecum cel român, a eșuat! Guvernul Ciolacu i-a pus la plată, respectiv în pericol, pe românii din Israel care voiau să fugă din calea teroriștilor Hamas!"


Adela Mîrza: "Statul uselist, nicidecum cel român, a eșuat! Guvernul Ciolacu i-a pus la plată, respectiv în pericol, pe românii din Israel care voiau să fugă din calea teroriștilor Hamas!"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, atrage atenția că românii din Israel, care au dorit să fugă din calea atacurilor desfășurate la scară largă de teroriștii Hamas, au fost puși în pericol de decizia Guvernului Ciolacu de a le percepe un cost de 350 de euro / bilet de avion pentru a fi repatriați. În astfel de situații orice secundă contează, iar unii români - de pildă cei ce-și luaseră bilet de întoarcere pentru o altă zi - poate că nu au avut posibilitatea de a plăti suma de 350 de euro pentru a se întoarce în România mai repede decât își planificaseră. 

În acest context, Adela Mîrza subliniază că situația în cauză reprezintă un semnal conform căruia statul român "nu-și mai îndeplinește funcțiile de bază", în timp ce risipa financiară continuă, dat fiind faptul că "în posturi dăinuie un surplus de indivizi ce au ajuns angajați pe linie de partid și, desigur, pe criterii opuse meritocrației".

"Pesediștii și peneliștii eșuați.

În timp ce Islanda a repatriat gratuit inclusiv cetățeni străini aflați în Israel, România nu a fost în stare să-și repatrieze propriii cetățeni.

Guvernul Ciolacu i-a pus la plată pe românii din Israel care voiau să fugă din calea teroriștilor Hamas.

În astfel de situații se observă cel mai clar nefuncționalitatea statului român. Să nu aloci, respectiv să pretinzi că nu dispui de fondurile de criză necesare destinate salvării cetățenilor aflați într-o zonă de război înseamnă practic că statul nu-și mai îndeplinește funcțiile de bază.

Mii de români au fost puși în pericol de incapacitatea statului român de a implementa cu celeritate un plan de criză. În tot acest timp, continuă dezmățul bugetar uselist.

Acei români au fost puși practic în pericol pentru ca în funcții să dăinuie, pe mai departe, un surplus de indivizi ce au ajuns angajați pe linie de partid și, desigur, pe criterii opuse meritocrației.

Un stat funcțional trebuie să fie pregătit în orice moment să gestioneze, inclusiv financiar, situațiile de criză. Însă, statul uselist, nicidecum cel român, a eșuat!", precizează Adela Mîrza într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.