Nu mai lăsați bugetarii să conducă România!


Nu mai lăsați bugetarii să conducă România!

Niște mediocrități care toată viața lor au fost angajate la stat conduc de peste 30 de ani România. Oameni care nu au muncit în viața lor într-o companie privată, cu atât mai puțin să înființeze una și să o pună pe picioare. Habar nu au ce înseamnă să nu dormi noaptea de grija contractelor, a salariilor care trebuie plătite la timp sau a uriașelor probleme pe care ți le creează birocrația absurdă și coruptă. 

Micile excepții sunt cele în care bugetarii și-au înființat societăți comerciale abonate la contracte cu statul, adică niște căpușe. 

Iohannis și Ciucă, așa-ziși liberali, sunt cele mai bune exemple. Profesorașul mediocru și pensionarul special. Nu pricep nimic, nu vor să priceapă nimic, din problemele mediului de afaceri. Ciolacu, aliatul lor de la Ciuma Roșie, se laudă că are experiență în sectorul privat: are o patiserie! E ridicol. Iar presa scrie că, de fapt, acea patiserie semăna mai degrabă a spălătorie de bani. 

Care-i problema cu acești eterni bugetari care conduc România?

  1. Nu pricep nimic din problemele mediului de afaceri. Când iau decizii, prima lor grijă este să asigure confortul armatei de angajați la stat – salarii, sporuri și nenumărate pensii speciale – nu să se gândească la cei care plătesc, adică oamenii care muncesc în sectorul privat
  2. Nefiind capabili să aibă o afacere privată, se leagă de scaun, nu vor să plece de la salariul bun de parlamentar, ministru sau administrator local. Și, după pensionare, neapărat au nevoie de o pensie specială! 

Gândiți-vă la ministrul Câciu, etern bugetar, ce ar face dacă și-ar pierde slujba la stat? Cine l-ar angaja? Și, dacă l-ar angaja de milă, nu i-ar da nici 1.000 de euro, bani în mână, fiindcă nu știe să facă nimic util societății. 

Ce ar face Ciolacu dacă ar ieși din politică? Gogoși și plăcinte.

România are nevoie de politicieni din mediul de afaceri, care înțeleg realitatea antreprenorilor români și care știu că, dacă pierd alegerile, nu rămân pe drumuri, pentru că au o meserie, au o afacere la care se pot întoarce. Cel mai bun exemplu din alte țări este președintele Trump, dar nu este singurul caz. Sunt multe țări din UE – inclusiv Bulgaria – conduse de președinți sau premieri care au în spate o solidă carieră profesională, nu precum cei din România. 

De ce e nevoie ca dreapta să aducă în politică antreprenori, oameni corecți, fără afaceri dubioase pe spinarea statului? Pentru că doar ei vor avea curajul să intre cu buldozerul peste statul obez: să facă investiții eficiente, să se uite la fiecare leu cheltuit și, mai ales, să înceapă să de afară bugetărimea inutilă, angajată pe pile. 

Pe de altă parte, le spun antreprenorilor români: implicați-vă! Nu aveți curaj, aveți obiecții morale, vi se pare că vă murdăriți? Atunci acceptați să vină ciolacii și budăii și alții ca ei să vă jefuiască de bani și să-i dea pe pensii speciale. De ce sunt așa de dur? Fiindcă deja este târziu. Dar nu prea târziu! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.