Shani Louk, tânăra din Germania răpită de Hamas, a murit. Teroriștii au împușcat-o în cap în ziua atacului


Shani Louk, tânăra din Germania răpită de Hamas, a murit. Teroriștii au împușcat-o în cap în ziua atacului

Shani Louk, tânăra de 22 de ani din Germania, răpită de Hamas și aruncată în ținută sumară în camioneta unui autovehicul al teroriștilor, este moartă, a spus mama sa pentru presa germană, arătând că a primit vestea din partea autorităților din Israel.

Totuși, corpul tinerei răpite în timp ce participa, în 7 octombrie (ziua masacrului) la un festival pacifist de lângă granița cu Gaza nu a fost descoperit, stabilirea decesului făcându-se pe baza unui așchii de os cranian de la care a fost prelevată o mostră de AND, fapt care ar fi indicat că Shani a fost împușcată în cap și cel mai probabil a murit pe loc sau la scurt timp după.  

Anterior, mama tinerei, Ricarda Louk, afirmase că primise o informație potrivit căreia fiica sa ar fi în stare gravă într-un spital din Gaza. 

Imaginile cu trupul inert al lui Shani Louk, aruncat în spatele unei camionete a teroriștilor Hamas și scuipat de agresori, au făcut înconjurul lumii, stârnind indignare mai ales că teroriștii o prezentau drept soldat israelian. În realitate însă, Shani era o artistă germană, cu origini evreiești, care participa la festivalul de muzică Nature Party de la granița cu Gaza în momentul atacului din 7 octombrie.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Ororile teroriștilor palestinieni: trupul dezbrăcat dintr-o camionetă Hamas, batjocorit și scuipat de atacatori este al unei tinere din Germania care venise la un festival de muzică pentru pace

În rețelele de socializare au apărut imagini și cu alți răpiți, cărați de Hamas în Gaza în poziții nefirești, internauții întrebându-se, pe bună dreptate, câți dintre ei or mai fi de fapt în viață. De altfel, Hamas a încercat să acrediteze ideea că zeci de ostatici ar fi murit deja ca urmare a bombardamentelor lansate de Israel în Gaza. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.