Pe culmile minciunii criminale. Șeful Hezbollah aiurează că israelienii însiși ar fi autorii îngrozitorului masacru săvârșit de teroriștii Hamas pe 7 octombrie


  • ACP
  • Nov 4, 2023 22:21
  • 1242
Pe culmile minciunii criminale. Șeful Hezbollah aiurează că israelienii însiși ar fi autorii îngrozitorului masacru săvârșit de teroriștii Hamas pe 7 octombrie

Într-un discurs televizat susținut vineri, șeful organizației libaneze Hezbollah, subordonată Iranului, Hassan Nasrallah, a făcut afirmația aiuritoare că israelienii înșiși ar fi fost autorii acțiunilor îngrozitoare întreprinse de forțele Hamas pe 7 octombrie, în care au murit peste 1100 de civili în câteva ore și mai multe mii au fost răniți.

„Încă de la primele ore, a fost clar că inamicul a fost pierdut. Știți că a fost Sabatul, momentul perfect pentru comandanți”, a punctat Nasrallah, lăudând faptul că Sabatul - ziua liberă a israelienilor - a fost ales pentru momentul atacului. 

Vorbind despre forțele de securitate și armata israeliene, el a continuat: „Le-a luat ore întregi să iasă; au ieșit în stare isterică, supărați și într-un mod nebun”.

El a susținut apoi că atrocitățile comise de Hamas ar fi fost, de fapt, săvârșite de israelieni: „De aceea, atunci când au trebuit să recucerească așezările din Fâșia Gaza, au comis masacre împotriva coloniștilor israelieni. Nu Hamas.” 

Hassan Nasrallah a declarat și că nu a existat nicio implicare externă a altor guverne sau entități în masacrul israelienilor și a numit Statele Unite „Marele Satan”. 

„Taifunul Al Aqsa a fost 100% palestinian în ceea ce privește deciziile și execuția. Secretul în care a fost învăluită întreaga operațiune demonstrează că este una total palestiniană, de dragul Palestinei și al poporului palestinian. Și nu are nicio legătură cu nicio problemă internațională sau regional. Deciziile fracțiunilor de rezistență sunt în mâinile propriului lider”, a precizat el. 

Apoi, Nasrallah a menționat explicit și Iranul, care finanțează grupul său terorist, precum și gruparea Hamas - „Ei nu exercită nicio formă de autoritate sau mandat asupra acestor facțiuni sau a celor de sub comanda lor”. 

„Fără îndoială că a fost o operațiune curajoasă, eroică, creativă, perfectă, masivă, lăudată pe toate fronturile și la toate nivelurile”, a lăudat el atacurile teroriste, numind „operatiune glorioasă” masacrarea cetățenilor israelieni, inclusiv a femeilor și copiilor. 

„Trebuie să stabilim acest fapt”, a mai adăugat Nasrallah: „America e total responsabilă pentru războiul care se desfășoară în Gaza. E America, cea care demonstrează încă o dată că e așa cum a fost descrisă de fostul lider suprem al Iranului, Khomeini, că este cel mai mare Satan, marele diavol” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.