În Occident a crescut masiv numărul avorturilor chiar pe fondul prăbușirii natalității, în pofida insistenței cu care se face de mai mulți ani educație sexuală în școli


  • ACP
  • Nov 8, 2023 15:42
  • 1092
În Occident a crescut masiv numărul avorturilor chiar pe fondul prăbușirii natalității, în pofida insistenței cu care se face de mai mulți ani educație sexuală în școli

Deși în țările europene occidentale se face de mai mult timp educație sexuală în școli, rata avorturilor e într-o creștere alarmantă exact în momentul scăderii catastrofale a natalității. 

În Olanda, una din țările unde se face cu mare insistență educația sexuală în școli, începând de la vârsta de 4 ani, se constată una din cele mai mari creșteri ale numărului avorturilor înregistrate vreodată - 36.000 de femei au decis să-și întrerupă sarcina anul trecut, adică cu 15% mai mult decât în 2021. 

Datele vin de la Inspectoratul pentru Sănătate și Tineret (IGJ) care publică în fiecare an un raport despre numărul de avorturi din Olanda, numărul raportat pentru 2022 fiind de 32.348, față de 28.089 în 2021.

Experta Daphne Latour de la centrul de expertiză în domeniul sarcinii neintenționate FIOM indică faptul că aceste cifre sunt în concordanță cu creșterea numărului de conversații pentru ajutor în luarea deciziei la femeile însărcinate neintenționat, în 2022 purtându-se cu exact 15% mai multe conversații de ajutor decizional decât în 2021. 

În aceste ședințe, un consilier discută cu femeia însărcinată și cu tatăl copilului diferitele opțiuni disponibile: creșterea personală a copilului, darea în plasament, darea spre adopție, ori avortul. FIOM nu se opune acestei din urmă opțiuni. 

„Se pune întrebarea ce explică această creștere”, a spus Latour, citat de cotidianul creștin olandez Reformatorisch Dagblad. 

„Alegerea pentru un avort este rareori simplă și este influențată de diverși factori. Prin urmare, creșterea națională nu poate fi atribuită unei cauze specifice. Pot exista factori sociali care să contribuie la creștere, cum ar fi preocupările legate de locuințe, finanțe, războiul din Ucraina (sic!) și folosirea de metode contraceptive naturale de către un număr tot mai mare de femei”, a punctat el. 

Creșterea numărului de avorturi în 2022 ar putea indica, crede Latour, și o recuperare de după pandemie: "În timpul pandemiei, am văzut mai puține avorturi. Probabil că atunci au fost mai puține sarcini neintenționate sau oamenii făceau alegeri diferite".

Daphne a subliniat că, în orice caz, majorarea nu se datorează eliminării perioadei obligatorii de așteptare de 5 zile pentru avort, întrucât această regulă se aplică doar de la 1 ianuarie 2023, deci nu are nicio influență asupra creșterii din 2022. 

Alte țări europene au înregistrat o creștere similară a numărului de avorturi, variind de la 17% la 3,5%. Astfel, în Marea Britanie s-a înregistrat creștere cu 17% din ianuarie 2022 până în iunie 2022. 

În Germania creșterea a fost cu 10% mai mult decât în 2021, adică aproximativ 104.000 de copii au fost uciși în 2022, iar creșterea pare să continue pe mai departe, întrucât, în al doilea trimestru al anului 2023, numărul avorturilor era deja cu 4,5% mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. 

În Spania, creșterea numărului avorturilor e de 9%, cu o disponibilitate crescută de avort pe fondul unor circumstanțe sociale și economice în schimbare, invocate ca posibile motive.

 În Franța s-a înregistrat o creștere de 7,8% , adică de 17.000 de avorturi în plus, ajungându-se la un total de 234.300, grupa de vârstă de la 20 până la 29 de ani având cel mai mare număr de avorturi. In Finlanda creștere pe anul 2022 a fost de 3,5%  – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.