Să punem capăt unei minciuni: PSD nu crește pensiile românilor. Ciuma Bolșevică a furat banii de pensie, iar acum împart între ei ce a mai rămas


Să punem capăt unei minciuni: PSD nu crește pensiile românilor. Ciuma Bolșevică a furat banii de pensie, iar acum împart între ei ce a mai rămas

De 33 de ani, guvernările României iau banii de pensie ai românilor, îi aruncă într-o oală uriașă numită „bugetul de stat” și le redistribuie pensionarilor firimituri de la masa privilegiaților. O parte se fură, o parte se duc, prioritar, la pensionari speciali sau la super-bugetarii plătiți enorm de mult.

PSD nu le oferă nimic pensionarilor. Nu le face nici un cadou. Dimpotrivă, îi jefuiește – insist - și apoi se laudă cu bucățelele aruncate acestora. Trist e că românul de rând este păcălit, mințit și apoi la vot crezând ca a primit o favoare continuă să voteze pentru ciuma bolșevică.

S-a tot scris zilele acestea, dar, evident, asta nu vă spun televiziunile mogulilor, plătiți din bani publici. Un cetățean român care a lucrat timp de 35 de ani pe un salariu mediu a plătit către stat, pentru pensia sa, circa 650.000 de lei. Dacă ținea aceste sume într-un fond de investiții cu randament moderat, de 5%, azi avea o pensie de circa 7.000 de lei. Statul român îi „oferă” o pensie de sub 1.800 de lei. Acest cetățean și dacă ținea banii în bancă, într-un cont pe termen lung, cu dobândă ceva mai bună, sau dacă îi investea în titluri de stat, tot avea pensie mai mare decât aparenta pomană oferită de Ciolacu vârful de lance a Ciumei Bolșevice. 

Sunt calcule simple, le poate face orice contabil. Dar aceste adevăruri nu vi se spun, motivul fiind ca să le fie ușor de a manipula populația. 

De ani întregi, economiștii avertizează că pensiile de stat sunt un sistem piramidal, care se va prăbuși: cei care muncesc plătesc pensiile celor care s-au retras. Dar se apropie momentul în care sunt prea puțini plătitori pentru prea mulți pensionari. Însă nu sunt pensionarii de vină, ci politicienii criptocomuniști care au gândit și pus în aplicare această schemă cu faliment garantat. 

Ce-i de făcut? Soluția este una de dreapta.

Banii de pensii trebuie administrați de fonduri private, nu de „stat”. Toți banii, nu doar o mică parte. Banii vor ajunge în economie și vor fi un motor al dezvoltării, în loc să-i toace Guvernul, prost și corupt. Românii vor ști pe ce se pot baza la bătrânețe și nu vor depinde de decizii politice și de majorări luate în an electoral, o formă de super-șpagă electorală. 

Ca de obicei, soluțiile economice de stânga, populiste, eșuează. Eșuează, din păcate, prin sărăcirea românilor. Este vremea soluțiilor de dreapta. Însă este nevoie ca politicieni curajoși – precum Javier Milei, președintele ales al Argentinei – să le susțină în fața electoratului. În România, unde sunt acești politicieni? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.