Salvarea românilor de la Est de Prut


Salvarea românilor de la Est de Prut

Dacă cineva mai crede că Putin poate fi oprit altfel, decât prin a-l învinge, a-l impune să capituleze, iar apoi, deferi unui tribunal internațional, atunci este un profan absolut, o persoană care nu a învățat nimic din istorie sau un complice, care susține crimele acestui dictator. 

Marii criminali, ajunși dictatori prin fel de fel de tertipuri, s-au manifestat ca ucigași notorii fără sentimente umane, care au lichidat tot ce s-a împotrivit dictaturii. Și-au arogat statutul de „dumnezeu” pe Pământ, care „au dreptul” să decidă destinele a milioane de oameni. Ascensiunea lor criminală a fost oprită doar atunci când au fost impuși să capituleze. Hitler, Mussolini, Sadam Husein, Miloșevic, micii dictatori din Africa și Asia etc., s-au oprit doar atunci când au fost urcați pe eșafod.

Deja de doi ani, criminalul Putin omoară la greu populația din Ukraina – bărbați, femei, copii, bătrâni. Distruge tot ce este vital – centrale electrice, aeroporturi, porturi navale, întreprinderi, depozite, clădiri locative etc. Se va opri oare din acest acțiuni inumane? NICIODATĂ!

De ce văd viitorul în culori negre? Nu doar al nostru, al românilor de la Est de Prut, dar al omenirii în ansamblu. De ce sunt neliniștit?

1. Europa a obosit de acest război și dă a lehamete din mâini, considerând că Putin nu este periculos pentru ea. Greșește amarnic!

2. Statele Unite au probleme politice interne, care au stopat livrarea de armament performant, fără de care Ukraina va fi decimată de către armata criminală rusească.

3. Putin nu-și va schimba niciodată scopul său criminal de a distruge total Ukraina și chiar întreaga lume. Iată declarația lui: „Pentru ce să mai existe o lume în care lipsește Rusia?” Va trimite pe front milioane și milioane de soldați, va cheltui tot pentru înarmare, nu va număra banii pentru armament, are un scop fix – omorârea în masă a celor care îi spun în față că este un criminal.

4. Economia Rusiei nu prea a suferit după toate sancțiunile impuse de către Occident. Și azi continuă să primească lunar miliarde de dolari!

5. În Rusia, nivelul de viață nu a scăzut, astfel ca populația să se revolte. O sticlă de votcă pe zi este suficient pentru a-l susține pe criminalul Putin! Peste 80% susțin crimele armatei rusești din Ukraina!!!

În aceste condiții, cât va rezista Ukraina? Ce se va întâmpla când Putin va trimite pe front 1 mln.(!) de ucigași? Dar 2 mln.?
Noi ne-am legat existența de rezultatul războiului din Ukraina. De ce? Cine ne-a insuflat această teză? Cine poartă răspunderea pentru această strategie? Cine poartă răspunderea pentru eventualul eșec?

Dar ce se întâmplă cu noi, cu Republica Moldova, dacă Ukraina pierde războiul? Am impresia că potențialii zilei nici nu iau în calcul un astfel de final. Miopie sau trădare?

Din clipa în care imperiul rusesc a atacat mișelește Ukraina, nu a făcut deosebire între ținte militare și populația civilă. A descărcat zeci de mii de tone de bombe peste ukraineni. Doar în ultimele cinci zile, Rusia criminală a lansat 300 de rachete și 200 de drone! A bombardat tot la rând, a distrus, a omorât civili fără nicio remușcare. În secolul 21!
În condițiile în care ajutorul militar vital întârzie, Zelenski avertizează: ”Putin vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate și democrație”.

Și aici are dreptate: „Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susțineți singuri. Vă salvați copiii voștri, nu pe ai noștri”

Avertizările lui Zelenski, nu ne vizează oare și pe noi?

Dacă ne-am fixat obiectivul Uniunea Europeană, de ce nu acceptăm o cale mult mai scurtă – revenirea „în spațiul devenirii noastre”, precum este specificat în Declarația de Independență față de imperiul rusesc din 27 august 1991? Lichidarea frontierei de la Prut ne duce imediat sub umbrela NATO, scutul capabil să ne apere de imperiul criminal rusesc!

De ce respingem acest scenariu?

Chiar acceptăm să fim omorâți de către criminalii lui Putin, decât să revenim în spațiul nostru național, sub umbrela protectoare a NATO, alături de democrațiile europene? Chiar în așa hal ne-a mutilat sufletul și mintea imperiul ocupant rusesc?

Nu-i pot înțelege nici pe cei care reprezintă minoritățile naționale din Republica Moldova, dar, cu atât mai mult, nu-i înțeleg pe mai marii zilei de la Chișinău și București.

Voi, potentații zilei, faceți cea mai mare crimă împotriva propriului popor, atunci când îi duceți la pierire pe românii de la Est de Prut!

P.S.1 Cât timp ne mai oferă Divinitatea pentru a ne putea salva de criminalii ruși?

P.S.2 Frică mi-e că nu ajungem la referendum…

(Valentin Dolganiuc, votant al Declarației de Independență față de imperiul rusesc)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.