Surse: Klaus Iohannis ar pleca de la Cotroceni la Bruxelles, lăsându-ni-l interimar pe „doctor” Nicolae Ciucă


Surse: Klaus Iohannis ar pleca de la Cotroceni la Bruxelles, lăsându-ni-l interimar pe „doctor” Nicolae Ciucă

Președintele absent al României, Klaus Iohannis, ar putea părăsi definitiv Palatul Cotroceni înainte de finalizarea mandatului (alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc în luna noiembrie 2024), pentru a prelua șefia Consiliului European, de la 1 iulie, transmite Digi24 citând „surse”. 

Funcția de președinte al Consiliului European devine vacantă odată cu demisia lui Charles Michel care urmează să ajungă eurodeputat din partea țării sale (Belgia). 

Postul de televiziune citat mai sus, care beneficiază de finanțare generoasă din partea PNL (deci se presupune că are și informații la prima mână de la liberali), mai afirmă că locul lui Iohannis ar urma să fie luat de Nicolae Ciucă, liderului PNL și președinte al Senatului, un plagiator care a recurs la obediența justiției pentru a bloca analizarea lucrării sale de doctorat.

Libertatea scrie că acest scenariu a fost dezbătut, luni, de către liderii PNL care ar fi luat în calcul și posibilitatea unui candidat comun cu PSD la alegerile din 2024. „Deși ambele partide au anunțat că vor să se prezinte singure în fața electoratului anul viitor, discuțiile din interiorul Coaliției contrazic discursul public, iar negocierile sunt în continuă desfășurare”, scrie Libertatea.

Actualul preşedinte al Consiliului European, Charles Michel, va candida la alegerile pentru Parlamentul European din iunie şi îşi va părăsi postul la jumătatea lunii iulie dacă va fi ales. Demisia lui Michel a stârnit îngrijorare în Europa în condițiile în care, dacă nu se găsește un succesor până atunci, postul ar urma să revină automat, temporar premierul rusofil al Ungariei. PODUL a scris AICI.

Citește și:  Digi24.ro a încasat de la PNL un milion de euro, bani publici, pentru promovare, „imunitate” și atitudine favorabilă / Cum este mințit poporul, pe banii lui, de principalele televiziuni de știri și site-uri așa-zise ”de presă” (Digi24, Antena 3, România TV, Realitatea Plus, dcnews.ro, evenimentulzilei, capital, psnews, alephnews, stiripesurse)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.