Rareș Bogdan îl umilește pe Tudose: "Era probabil la bufet, în timp ce Motreanu și Daniel Buda lucrau pentru a aduce mai mulți bani europeni fermierilor români" / "E celebru pentru unul dintre cele mai rușinoase gesturi pentru țara noastră, atunci când l-a lăsat de izbeliște pe premierul Japoniei"


Rareș Bogdan îl umilește pe Tudose: "Era probabil la bufet, în timp ce Motreanu și Daniel Buda lucrau pentru a aduce mai mulți bani europeni fermierilor români" / "E celebru pentru unul dintre cele mai rușinoase gesturi pentru țara noastră, atunci când l-a lăsat de izbeliște pe premierul Japoniei"

Rareș Bogdan, lider al delegației eurodeputaților români din cadrul PPE și prim-vicepreședinte al PNL, i-a adresat o replică acidă vicepreședintelui PSD Mihai Tudose, care reclamase că liberalii i-au lăsat singuri pe social-democrați în fața transportatorilor și fermierilor care au protestat în întreaga țară pe parcursul ultimelor zile. Conform news.ro, Rareș Bogdan i-a transmis lui Mihai Tudose, într-o notă ironică, că se afla probabil "la bufet", în timp ce europarlamentarii PNL lucrau pentru a obține finanțări europene pentru fermieri.

"În timp ce europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda lucrau zilele trecute pentru a aduce mai mulţi bani europeni fermierilor români, domnul Tudose era probabil la bufet", a declarat, în cursul zilei de sâmbătă, Rareş Bogdan.

De asemenea, Rareș Bogdan a precizat că PNL nu a făcut din dialogul cu fermierii, transportatorii sau medicii de familie o temă politică, ci s-a implicat punctual în identificarea de soluții.

"Recent, liberalii au cerut Comisiei Europene creşterea bugetului rezervei de criză a Politicii Agricole Comune (PAC); excluderea temporară a ajutoarelor de stat acordate sectorului agricol din calculul deficitului bugetar; crearea unui mecanism la nivelul UE pentru achiziţionarea cerealelor din Ucraina şi distribuirea acestora în ţările cu risc de foamete", a zis eurodeputatul PNL. 

Luându-l la țintă din nou pe Mihai Tudose, Rareș Bogdan a amintit despre episodul rușinos în care pesedistul și-a dat demisia din funcția de premier, în ianuarie 2018, exact cu o seară înainte de vizita istorică în România a prim-ministrului Japoniei. Neavând cu cine să se mai întâlnească la nivel guvernamental, premierul Japoniei a ajuns să efectueze o banală vizită la Muzeul Satului. Ulterior, pentru fi spălată parțial rușinea, premierul Japoniei a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. 

"În timp ce ministrul liberal Mircea Fechet iniţia proiectul pentru a oferi agricultorilor sprijin pentru achiziţionarea de utilaje, domnul Tudose făcea analize în media. Dar astfel de practici par a fi o obişnuinţă la Mihai Tudose, celebru pentru unul dintre cele mai ruşinoase gesturi pentru ţara noastră, atunci când l-a lăsat de izbelişte pe premierul Japoniei într-o vizită istorică pentru România", a mai afirmat Rareş Bogdan.

"Şi da, Nicolae Ciucă în calitate de premier, a reuşit să repare şi să ridice relaţiile intre România şi Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic. Domnul Tudose unde era? Probabil se uita la televizor, absent", a mai afirmat prim-vicepreşedintele PNL. 

Totodată, conform liderului liberal, "Mihai Tudose a şi minţit prin omisiune, pentru că ştia ca Nicolae Ciucă a fost alături de Marcel Ciolacu la întâlnire cu protestatarii".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.