Teodor Baconschi, mesaj adresat societății civile: "Trebuie să facem presiuni pentru o alianță între PNL, USR, Forța Dreptei și PMP!"


Teodor Baconschi, mesaj adresat societății civile: "Trebuie să facem presiuni pentru o alianță între PNL, USR, Forța Dreptei și PMP!"

Participând pe 27 ianuarie la o dezbatere organizată de Fundația Inițiativa Timișoara și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a precizat că, pentru a fi pus capăt guvernării USL (PSD-PNL), societatea civilă trebuie să exercite presiuni pe parcursul anului electoral 2024 pentru a se întemeia o alianță între PNL, USR, Forța Dreptei, respectiv PMP. 

"Poate este o utopie sau e prea târziu. Dar eu văd în istoria postdecembristă că dreapta, centrul dreapta prooccidental și reformator a guvernat atunci când PSD a fost în opoziție: CDR, Alianța D.A. (...) Asta a fost formula câștigătoare. Trebuie să facem presiuni de jos în sus și pe toate căile pentru o alianță între PNL, care e mare, demoralizat și semicopromis, dar plin de resurse în teritoriu, și restul centrului dreapta civilizat: USR, Forța Dreptei, PMP și care o mai fi. Dacă nu se face asta, adio! Vom sta cu jocul politic uselist blocând toată democrația, va exista accesul acestei oligarhii la tot ceea ce înseamnă resursă publică și va fi în continuare un regres al statului de drept și al tot ceea ce am putut constata în deceniul Iohannis", a zis Baconschi. 

Vedeți video de la ora 1:39:00: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.