Interviul cu Putin. Cum agită Rusia pretențiile demente ale Ungariei asupra Transilvaniei noastre


Interviul cu Putin. Cum agită Rusia pretențiile demente ale Ungariei asupra Transilvaniei noastre

Discuția dintre dictatorul Putin, care nu se jenează să arunce din nou pe scena publică ipotetice pretenții teritoriale ale Ungariei asupra unor teritorii din Ucraina și Tucker Carlson, care, entuziast și senin, vine și spune că “multe națiuni sunt supărate și în privința Transilvaniei, după cum bine știți”, nu poate fi desprinsă de mecanismul perfid de manipulare al regimului terorist de la Kremlin. 

Mă intreb, oare care sa fie acele "națiuni supărate" pe chestiunea Transilvaniei? Poate Carlson nu știe să numere corect ori poate manipulează voit asupra unei false probleme a Transilvaniei ori, de ce nu, poate joacă rolul "băiatului rău" care așteaptă, sorbind din priviri, răspunsurile pretins "înțelepte" ale autocratului rus. A vorbi despre vreo "națiune" supărată cu privire la Transilvania este o diversiune specifică instrumentarului de război psihologic pe care îl știm din toate tiparele războiului hibrid purtat de Moscova împotriva lumii libere. 

Asta nu vine decât să ne arate că toată această tematică, profund artificială și falsă, care privește situația din Transilvania, retorica izolaționist-autonomistă, dar mai ales gogorița care încearcă să agite false probleme între români și maghiari și să redeschidă în mod mincinos și stupid evoluții istorice de mult timp încheiate, reprezintă arme de agresiune asimetrică pe care Rusia le folosește împotriva României și implicit împotriva spațiului UE și NATO. 

La fel de perfid precum folosește discursul agresiv și inept al partidelor populist-extremiste din Europa care maschează sub un fals "suveranism" ori chiar sub masca unui ipocrit "naționalism" afinități directe ori indirecte de gândire și de acțiune cu regimul agresor de la Moscova. 

Transilvania este România, este și va fi, iar asta e o realitate definitivă în spațiul european, indiferent de diversiunile pe care le-ar putea imagina vreodată cineva! Punct.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.