Negocierile privind comasarea alegerilor. Deputatul PNL Robert Sighiartău a răbufnit: "Această bunătate sau naivitate cu care am tratat PSD în discuţii trebuie încheiată!"


Negocierile privind comasarea alegerilor. Deputatul PNL Robert Sighiartău a răbufnit: "Această bunătate sau naivitate cu care am tratat PSD în discuţii trebuie încheiată!"

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat duminică, pentru Digi24, că blocajul discuțiilor din coaliție privind comasarea alegerilor este legat de faptul că președintele PSD Marcel Ciolacu dorește să fie susținut în cursa către Cotroceni, ceea ce liberalii nu pot agrea. Sighiartău a mai punctat totodată că "această bunătate sau naivitate" cu care PNL a tratat PSD în discuţii trebuie încheiată.

"Din punctul meu de vedere, ştim foarte bine că blocajul acestor discuţii este legat de faptul că Marcel Ciolacu, aşa cum spun eu de un an şi jumătate, se doreşte a fi preşedintele României. Eu îi transmit un mesaj lui Marcel Ciolacu şi îi spun foarte clar că PNL, indiferent ce se va decide, nu îl va alege niciodată preşedinte. Şi vă mai spun un lucru, nici UDMR nu va alege un preşedinte de la PSD", a spus deputatul PNL, citat de news.ro

Robert Sighiartău a precizat că "este clar că PSD, prin comunicarea pe care o face şi pe surse, şi direct, vrea să arunce PNL într-o lumină proastă şi asta se întâmplă de ceva timp".

Cu privire la informația potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis ar fi transmis partidului să nu accepte susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Sighiartău a menționat că "nici nu trebuie să spună preşedintele aşa ceva, pentru că e de la sine înţeles că votanţii PNL nu vor vota niciodată un candidat PSD, pe numele lui Marcel Ciolacu". 

"Noi am spus că indiferent de calculele politice ale unora sau altora, comasarea este o discuţie care ţine de beneficiul oamenilor şi de un calendar cât mai eficient pentru acest an electoral. Nu trebuia intrat în alte discuţii legat de candidaturi comune, de visul lui Marcel Ciolacu de a ajunge preşedinte", a menţionat Sighiartău.

Deputatul liberal a mai spus că "în acest moment, imaginea proiectată în rândul cetăţenilor este că actuala coaliţie nu se îngrijeşte de problemele reale şi doar se joacă de-a negocierile, public, ceea ce nu arată şi nu dă bine deloc".

"Noi nu trebuie să cedăm acestui şantaj al PSD şi mai mult decât atât, cred că această bunătate sau naivitate cu care am tratat PSD în discuţii trebuie încheiată. Trebuie abordat PSD sub o altă formă pentru că nu sunt serioşi", a mai subliniat Robert Sighiartău.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.