De ce Iohannis și Ciuma Roșie atacă PMP, dar îi protejează pe agenții Moscovei


De ce Iohannis și Ciuma Roșie atacă PMP, dar îi protejează pe agenții Moscovei

Eu cred că este evident: monstruoasa coaliție roșie Iohannis-PSD-PNL se bate doar cu PMP și aliații săi, nu cu AUR și Șoșoacă. Două direcții de atac au avut împotriva PMP. 

Prima, infiltrarea lui Cristian Diaconescu, ex-PSD și ex-UNPR. Mărturisea chiar acest Diaconescu, potrivit unor stenograme publicate de presă: „Aseară am stat cu președintele PSD, Marcel Ciolacu (...) și vreau să vă spun că am rămas înțeleși pentru viitor cel puțin asupra unui pact de neagresiune (...) În legătură cu președintele Iohannis, vă rog să aveți încredere că există comunicare. Nu am să intru în detalii (...) dar vă rog să aveți încredere în ce vă spun că totul este spun: totul este bine pe toate fronturile și la PSD, și la Cotroceni”!

A doua direcție de atac: blocarea alianței PMP-USR-Forța Dreptei. 

Nu le-a ieșit nici una din variantele de atac, deocamdată.

În schimb, AUR și Șoșoacă sunt nederanjați. Ar putea, de exemplu, să le verifice sursele de finanțare, sunt convins că se poate da de urma banilor de la Moscova. Sunt nenumărate motive pentru ca aceste așa-zise partide să fie scoase în afara legii, așa cum s-a petrecut în Republica Moldova cu formațiunea condusă de Ilan Șor. Și sunt convins că, acum, la Chișinău este mai multă democrație decât în România subjugată de cleptocrația Ciumei Roșii. 

De ce Ciuma Roșie și Iohannis atacă opoziția democratică și protejează AUR, care are acces liber la televiziunile subvenționate de PSD și PNL? Aparent, ar fi vorba de un simplu calcul electoral. 

În realitate este mai rău. Iohannis și PSD joacă pentru Moscova. Acești hoți vor o Românie aflată sub cizma Moscovei. Moscovei, la rândul ei, îi plac cleptocrațiile. Nici Moscova, nici Ciuma Roșie, nu iubesc democrația, transparența și statul de drept. Împărtășesc aceleași valori. Iohannis vrea șef la NATO pentru salariu, avion și plimbări, nu pentru că ar avea vreo competență sau că ar împărtăși valorile nord-atlantice. 

De altfel, datele publice susțin ceea ce scriu. De câțiva ani, Iohannis face paradă cu alocarea uriașă, de 2%, ba chiar 2,5%, pe care România o acordă Apărării. Vorbe goale! Raportul anual prezentat de secretarul general al NATO acum zece zile arată că, din 2020, procentul din PIB alocat Apărării scade constant. În 2023 a ajuns la 1,6%, mai puțin ca Germania condusă de socialistul Olaf Scholz. Presa aservită ascunde datele și-l lasă pe Iohannis să bată câmpii, dar la Washington DC și Bruxelles se știu aceste fapte. 

Regimul Iohannis sabotează deliberat apărarea României și încalcă propriile decizii, luate în CSAT, deși amenințarea rusă crește de la o zi la alta. 

Eu cred că am demonstrat, deci, de ce Iohannis și Ciuma Roșie atacă PMP, dar îi protejează pe agenții Moscovei: pentru că fac jocul lui Putin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.