Preotul Maxim Melinti: ”Jihadul” sau ”războiul sfânt” anunțat de Patriarhia Moscovei e o crimă și o blasfemie. Hristos și ucenicii Lui au ”cucerit” lumea întreagă cu Evanghelia și cu cruce în mână, propovăduind dragostea, manifestând smerenia și răbdarea, dar nicidecum evocând dușmănire, ură și război, purtând arme în mâini și aruncând bombe peste cetățenii altui stat independent


Preotul Maxim Melinti: ”Jihadul” sau ”războiul sfânt” anunțat de Patriarhia Moscovei e o crimă și o blasfemie. Hristos și ucenicii Lui au ”cucerit” lumea întreagă cu Evanghelia și cu cruce în mână, propovăduind dragostea, manifestând smerenia și răbdarea, dar nicidecum evocând dușmănire, ură și război, purtând arme în mâini și aruncând bombe peste cetățenii altui stat independent

Consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei, preotul Maxim Melinti punctează, pe Facebook, un aspect fundamental: așa-zisul ”jihad” sau ”război sfânt” al Patriarhiei Moscovei este o crimă și o blasfemie care NU are nimic în comun cu Ortodoxia autentică. Podul.ro vă prezintă în integralitate clarificările părintelui Maxim Melinti: 

”Pentru cei care tot continuă să creadă că Rusia este ultimul bastion al ortodoxiei, recomand să faceți cunoștință cu Decizia Soborului Rusesc din 27 martie curent, organizat sub președinția patriarhului Kiril, unde operațiunea militară rusească în Ucraina este numită oficial – ‹războiul sfânt›.

Se pare că cineva a uitat că Hristos și ucenicii Lui au ‹cucerit› lumea întreagă cu Evanghelia și cu cruce în mână, propovăduind dragostea, manifestând smerenia și răbdare, dar nicidecum evocând dușmănire, ură și război, purtând arme în mâini, și aruncând bombe peste cetățenii altui stat independent.

12373192_1208624309150995_1277481920190340433_n
(Preotul Maxim Melinti, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei)

Mântuitorul Hristos spune foarte clar: ‹Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii› (Ioan 13, 35). 

Or, fiind lipsiți de această dragoste evanghelică, și purtând un război împotriva altui stat, altui popor – este o crimă și o blasfemie.

Mai jos traducerea acestui text:

”1. Operațiune militară specială

Operațiunea militară specială (OMS) este o nouă etapă în lupta de eliberare națională a poporului rus împotriva regimului criminal de la Kiev și a Occidentului colectiv din spatele acestuia, purtat pe pământurile din sud-vestul Rusiei din 2014. În timpul OMS, poporul rus, cu armele în mână, își apără viața, libertatea, statalitatea, identitatea civilizațională, religioasă, națională și culturală, precum și dreptul de a trăi pe propriul pământ în granițele unui singur stat rus. Din punct de vedere spiritual și moral, o operațiune militară specială este un RĂZBOI SFÂNT în care Rusia și oamenii săi, apărând spațiul spiritual unic al Sfintei Ruse, îndeplinesc misiunea de ‹Deținere›, apărând lumea de atacul globalismul și victoria Occidentului, care a căzut în satanism.

După finalizarea OMS de nord-est, întregul teritoriu al Ucrainei moderne ar trebui să intre în zona de influență exclusivă a Rusiei. Trebuie exclusă cu desăvârșire posibilitatea existenței pe acest teritoriu a unui regim politic rusofob ostil Rusiei și poporului său, precum și a unui regim politic controlat dintr-un centru extern ostil Rusiei” – întregul text AICI.

Renumitul scriitor Umberto Eco a spus cândva: ‹Oamenii nu fac niciodată răul atât de complet şi cu atâta entuziasm ca atunci când îl fac din convingere religioasă›. (Umbro Eco, Cimitirul din Praga)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.