Două defecte majore, mortale


Două defecte majore, mortale

Faptul că România mai are multe de recuperate se datorează în primul rând deșirării cu violență a țesutului social prin și în comunism. Or, așa ceva lasă urme și se transmite inclusiv celor care se nasc după momentul istoric propriu-zis. Desigur, ce scriu aici este o banalitate, un loc comun.

Totuși, ce vedem acum la propaganda AUR, dar și la alte partide? În imposibilitatea de a ridica nivelul printr-un autentic efort de comunicare politică, se întreține și chiar amplifică consensul mizerabilist: ca la noi, la nimenea, toți sunt o apă și un pământ, ce popor mare am fost și ce “colonie” am ajuns etc.

Toate aceste formule otrăvite produc sau continuă două defecte majore, mortale chiar: resentimentul, tradus fals prin anti-sistem, și lipsa de autocritică și autocontrol, responsabilitatea fiind o virtute rară. 

În acest context, descris pe fugă, o să avem surpriza unei implicări false, plină de ciudă, dar fără viziune, prolog la dezamăgirea oricum programată. Dincolo de caracterul surprinzător al istoriei, măcar aceste “evoluții” sunt previzibile. 

Doxa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.