Vladimir Tismăneanu radiografiază România la ceas de Centenar: o țară cu nenumărate traume și cu multe speranțe! EXCLUSIV INTERVIU


Vladimir Tismăneanu radiografiază România la ceas de Centenar: o țară cu nenumărate traume și cu multe speranțe! EXCLUSIV INTERVIU

Momentul Centenarului Marii Uniri a venit. Sâmbătă, 1 decembrie 2018, se sărbătoresc atât 100 de ani de la Marea Unire, cât și Ziua Națională a României. Astfel, politologul Vladimir Tismăneanu a oferit un scurt interviu pentru podul.ro.

Reporter Podul.ro: Cum arată România la 100 de ani de la Marea Unire?

Vladimir Tismăneanu: O țară care a trecut prin multe suplicii, o țară cu nenumărate traume și cu multe speranțe. O țară care este profund europeană, amenință, vai, cu dezeuropenizarea. O țară care a regăsit democrația, după patru dictaturi, și căreia un grup de infractori îi resping dreptul de a se bucura de ea.

Reporter Podul.ro: Ce mesaj adresați românilor cu prilejul Centenarului? 

Vladimir Tismăneanu: Niciodată nu este în zadar să te opui Răului. Cinismul și lașitatea le permint ticăloșilor să avanseze. Prefer să fiu idealist mai degrabă decat cinic. Prefer să mă uit în oglindă și să nu-mi fie rușine de mine, de opțiunile mele.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.