DOCUMENT EXCLUSIV: se cere DESFIINȚAREA PSD la Tribunalul București! MOTIVELE detaliate


DOCUMENT EXCLUSIV: se cere DESFIINȚAREA PSD la Tribunalul București! MOTIVELE detaliate

Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, cererea de desființare a PSD depusă, la Tribunalul București, de Fundația Europeană pentru Buna Guvernare și Prevenirea Corupției – EuroHONEST, al cărei președinte este… chiar un membru PSD: Florin Ghiulbenghian.

O primă înfățișare a avut loc joia trecută, când nu s-a prezentat procurorul, instanța anunțând că dezbaterea pe fond va avea loc pe 10 ianuarie.

Firea și Negoiță: rude, primari și vicepreședinți ilegali

Facem precizarea că obiectul principal al cererii de chemare în judecată îl reprezintă constatarea de către instanță a ilegalității alegerii Gabrielei Firea și a lui Robert Negoiță ca vicepreședinți ai PSD, cu prilejul Congresului din 10 martie 2018. În această ordine de idei, cererile accesorii sunt: radierea înscrierii celor doi ca vicepreședinți naționali ai PSD, sesizarea Ministerului Public pentru Legea 14/2003 și verificarea cu privire la posibila încălcare de PSD a art. 26 din Legea 14/2003, dar și verificarea privind posibila neglijență în serviciu a procurorului care a solicitat admiterea PSD de modificare a Statutului.

Desființarea și radierea PSD

Important: instanța mai este solicitată și să sesizeze Ministerul Public în vederea depunerii cu maximă celeritate a cererii de încetare a activității PSD și radierea acestuia din Registrul Partidelor Politice:

”Să solicitați cu maximă celeritate Tribunalului București încetarea activității Partidului Social Democrat și radierea acestuia din Registrul partidelor politice, ținând cont atât de aspectele de legalitate ca și de daunele pe care reprezentanții acestui partid le aduc înfăptuirii actului de justiție și fundamentelor statului de drept din România” (…)

”Pericolul reprezentat de posibila nesancționare imediată a acestui comportament ilegal uriaș, prin prisma funcțiilor deținute de liderii PSD în Guvernul și Parlamentul României, prin responsabilități ce le incumbă în fața întregii populații cu privire la respectarea deplină a prevederilor legale în vigoare și datorită faptului că toți făptașii dețin sau au deținut înalte funcții și demnități publice în care au exercitat și unii încă exercită un rol legislativ care nu le permite nicio justificare a comportamentului lor ilegal în baza unei eventuale invocări a nerecunoașterii prevederilor legale”.

Cum o lucra Dragnea pe Firea

Așa cum observați, Florin Ghiulbenghian relatează, în cadrul memoriului-sesizare, o serie de discuții purtate cu Dan Tudorache (primarul Sectorului 1), Codrin Ștefănescu (pe atunci secretar general adjunct), Darius Vâlcov (consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare cu executare pentru corupție) și… Liviu Dragnea. Interesant este că, dacă în martie Dragnea o ungea pe Firea vicepreședinte la PSD, printr-o manevră ce ridică mari semne de întrebare, nu mai devreme de iulie-august teleormăneanul depunea deja eforturi intense, pe fundalul degenerării războiului intern, pentru a o mazili din funcția pe care chiar el i-o acordase. Iată doar una dintre numeroasele relatări ale lui Ghiulbenghian:   

 ”În cursul lunilor iulie și august 2018 am avut o serie de întâlniri la Palatul Victoria cu d-ul Darius Valcov, consilier de stat la cabinetul Primului Ministru al României, pe care l-am informat în legătură cu ilegalitatea Congresului Extraordinar al PSD din data de 10 Martie 2018. D-ul Darius Valcov m-a încurajat să depun o Cerere de Chemare în Judecată prin care să solicit anularea alegerii ca vicepreședinți ai PSD a numiților Firea Gabriela și Negoiță Robert. Pentru a mă convinge de faptul că are acordul Președintelui PSD, d-ul Liviu Dragnea, cu privire la această acțiune, m-a dus la o întâlnire la Palatul Parlamentului cu acesta, ocazie cu care am primit confirmarea de la Liviu Dragnea personal că este la curent cu acțiunea mea și că i-au fost aduse la cunoștință riscurile de a fi constatat ilegalitatea întregului Congres Extraordinar, precum și faptul că voi continua acțiunea în cazul în care voi găsi probe materiale a respectivelor ilegalități. În ziua depunerii acțiunii la Tribunalul București i-am trimis un email d-lui Darius Vâlcov cu numărul de înregistrare și am avut o ședință tot la Palatul Victoria, la biroul dânsului, în care am discutat pe subiectul acțiunii”.

 Vedeți documentul exclusiv AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.