Rareș Bogdan, anunț fără echivoc pentru CNA: Nu vom fi reduși la tăcere! Vom continua așa cum am făcut-o și până acum! EXCLUSIV INTERVIU


Rareș Bogdan, anunț fără echivoc pentru CNA: Nu vom fi reduși la tăcere! Vom continua așa cum am făcut-o și până acum! EXCLUSIV INTERVIU

România este lovită metodic de abuzurile celor din PSD. Cel mai recent atac vizează independența presei și libertatea de exprimare. Marți, 15 ianuarie, responsabilii CNA (instituție în care PSD și ALDE dețin majoritatea) au luat o decizie de-a dreptul delirantă: au suspendat emisia postului Realitatea TV pentru 10 minute (de la ora 19 la 19:10) în cursul zilei de joi, 17 ianuarie, pentru simplul motiv că jurnaliștii postului au spus adevărul despre gravele violențe săvârșite de Jandarmerie în data de 10 august, când a avut loc mitingul Diasporei împotriva PSD-ALDE. Avem de-a face cu un precedent extrem de periculos.

Aberanta decizie l-a vizat pe realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan, a cărui primă reacție v-o prezentăm în exclusivitate: "REPRESiUNEA DIN 10 August CONTINUA! Fara precedent, au decis SUSPENDAREA Emisiei! Astazi 15 ianuarie 2019 - Ora 10.15 - 13.00, Sedinta CNA! Abuz fara precedent. Nu am crezut ca voi trai asa ceva! Din cauza relatarilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august si perioada 11-15 august..... SE SUSPENDA Emisia RealitateaTv. Acum pentru 10 minute in ziua de 17 ianuarie. INCREDIBIL. Nu imi vine sa cred! Am fost acuzati de incitare la violenta si dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus ca imaginea a ceea ce s-a intamplat in 10 august a fost “viciata” de RealitateaTv si in special de catre mine si invitatii “Jocuri de Putere”, Doru Maries, Oreste Teodorescu, Oana Stanciulescu, Grigore Cartianu, Laurentiu Ciocazanu si Cristian Diaconescu. NU IMI VINE SA CRED, sunt pur si simplu SOCAT! 6 dn 11 au votat pentru intreruperea Emisiei la propunerea lui Radu Calin Cristea. Pe langa suspendarea emisiei ne-au dat si o amenda de 15.000!", a scris jurnalistul pe Facebook

CITIȚI ȘI AICI: Val de SUSȚINERE pentru Realitatea TV. CNA săvârșește un ABUZ incalificabil la adresa libertății de exprimare!

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura, marți, cu realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan. Chestionat cu privire la cea mai recentă decizie a CNA , jurnalistul a atras atenția că este vorba despre un ordin politic venit de la cei aflați la conducerea coaliției PSD-ALDE, membrii CNA neținând cont de argumentele factuale precum abuzurile clare ale Jandarmeriei ce se pot observa clar în imaginile din 10 august și care sunt susținute de cele 850 de plângeri depuse de oameni împotriva forțelor de ordine. 

Cu toate acestea, Rareș Bogdan a oferit asigurări că Realitatea TV nu va fi redusă la tăcere și că va continua așa cum a făcut-o și până acum. 

"Am fost absolut șocat pentru că am avut un dialog cu dânșii și am încercat să le explic ce s-a aflat din punctul nostru de vedere în spatele deciziilor de a informa. Eu am spus că este vorba strict despre informarea cetățeanului și de echidistanță jurnalistică. Domnii de la CNA susțineau sus și tare că noi am incitat la violență și că am avut treabă cu jandarmii. Am explicat și am încercat să fiu cât se poate de coerent că trebuie să aștepte raportul ONU pentru a vedea dacă am avut dreptate sau nu, să aștepte ancheta procurorilor militari, dar din păcate au avut un ordin dat, iar orice argument venit din partea mea privitor la informarea publică, corectă cu privire la intervenția brutală a Jandarmeriei nu a contat. Dânșii erau încă de la început cu un singur gând, cel de a sancționa cu suspendare de licență pentru că aici este o chestiune foarte gravă care s-a mai întâmplat în Turica lui Erdogan și anume că suspenzi de 2 ori licența și după care emisia, iar apoi a treia oară licența. Asta se urmărește de fapt. Aici vor să ajungă. Este vorba despre libertate de exprimare, despre dreptul românilor de a fi informați. Nu au ținut cont de 100 de mii de oameni din Piața Victoriei, nu au ținut cont de cele 850 de plângeri făcute. Pentru ei a contat stirct ordinul primit foarte probabil de la partid pentru ca Realitatea să fie redusă la tăcere. Eu îi informez că nu vom fi reduși la tăcere, că vom continua așa cum am făcut-o până acum. I-am întrebat cum ar fi arătat informarea publică în România dacă nu ar fi emis Realitatea TV pe 10 august, iar dânșii mi-au răspuns că ar fi fost mai bine. Ei vor doar punctul de vedere al Jandarmeriei și al unor televiziuni apropiate de partid. Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici. Îi felicit pe oamenii raționali care au votat împotriva deciziei. Este o chestiune gravă din punctul meu de vedere și care nu va rămâne nesancționată. Este grav că acest lucru se întâmplă în momentul în care România deține președinția Consiliului UE. Este extrem de regretabil că discuția deja a fost adusă și România va fi arătată cu degetul pentru că vă dați seama că noi nu vom sta cu mâinile în sân. Le mulțumesc tuturor liderilor de opoziție începând cu PNL, cu domnul Orban și continuând cu cei de la PMP, continuând cu domnul Cristian Preda care a avut o poziție fermă alături de Daniel Buda în Parlamentul European interpelând-o direct pe doamna Dăncilă. Lucrurile arată că în România se suprimă dreptul de exprimare", a precizat omul de televiziune.  

Totodată. chestionat dacă este vorba despre un proces de destructurare al statului român pentru că vedem zi de zi cum se încearcă acapararea justiției, Armatei, presei, Rareș Bogdan a reliefat că este un atac concertat împotriva celor care au ales să continue să lupte împotriva abuzurilor celor de la putere, iar în cazul de astăzi nu este vorba doar despre Realitatea TV, ci este vorba despre România și libertatea de exprimare. 

"Vedem și cazul procurorilor de astăzi. Este un atac concertat împotriva rămășițelor care se opun abuzurilor puterii. Nu este în regulă! Credeți-mă că aici nu este vorba despre Realitatea TV, ci este vorba despre România. Dacă același lucru i s-ar fi întâmplat unui alt post de televiziune, unui site, unui ziar credeți-mă că aș fi reacționat pentru că este absolut normal ca libertatea de expresie, a cuvântuilui, a presei să continue să existe în această țară. Ne putem aștepta ca după modelul ungar să fie arestați, ridicați lideri ai opoziției de pe coridoarele televiziunilor publice așa cum s-a întâmplat în urmă cu două luni în Ungaria. Ne putem aștepta să fie restricționat internetul. Ne putem aștepta la ceea ce nu credeam în urmă cu doi ani de zile că se mai poate întâmpla în această țară. România este profund viciată. Oamenii aceștia de la CNA pur și simplu nu înțeleg diversitatea de opinie. Pur și simplu nu au organ pentru a înțelege asta", a conchis Rareș Bogdan în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.