Val de SUSȚINERE pentru Realitatea TV. CNA săvârșește un ABUZ incalificabil la adresa libertății de exprimare!


Val de SUSȚINERE pentru Realitatea TV. CNA săvârșește un ABUZ incalificabil la adresa libertății de exprimare!

Decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de a suspenda emisia Realitatea TV reprezintă un abuz incalificabil la adresa presei și a libertății de exprimare.

Numeroși jurnaliști și reprezentanți ai societății civile critică în termeni duri halucinanta decizie impusă din rațiuni politice de cozile de topor ale PSD-ALDE. Podul.ro vă prezintă o serie de poziții exprimate pe Facebook.

Rareș Bogdan, realizator Realitatea TV: ”Represiunea din 10 August continuă!

Fără precedent, au decis SUSPENDAREA Emisiei! Astazi, 15 ianuarie 2019 - ora 10.15 - 13.00, ședință CNA! Abuz fără precedent. Nu am crezut că voi trăi așa ceva! Din cauza relatărilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august și perioada 11-15 august..... SE SUSPENDA Emisia RealitateaTv. Acum pentru 10 minute în ziua de 17 ianuarie. INCREDIBIL. Nu îmi vine să cred! Am fost acuzați de incitare la violență și dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus că imaginea a ceea ce s-a întâmplat în 10 august a fost <viciată> de Realitatea Tv și în special de către mine și invitații <Jocuri de Putere>, Doru Mărieș, Oreste Teodorescu, Oana Stănciulescu, Grigore Cartianu, Laurențiu Ciocăzanu și Cristian Diaconescu. NU ÎMI VINE SĂ CRED, sunt pur și simplu ȘOCAT! 6 din 11 au votat pentru întreruperea Emisiei la propunerea lui Radu Călin Cristea. Pe lângă suspendarea emisiei ne-au dat și o amendă de 15.000!”.

Ramona Ursu, jurnalist Newsweek România: ”Mizerabilă decizia CNA privind suspendarea, pentru zece minute, a emisiei Realitatea TV. Cică pentru incitare la violență și pentru dezinformare în privința protestelor din 10 august. Pentru slugile astea nerușinate e bine ce face Antena 3, care, apropo de protestul diasporei, urla atunci că o jandarmeriță a fost omorâtă în bătaie, în Piața Victoriei. Țipau prin studio toți idioții de la Antene că e moartă jandarmerița, că au ucis-o nenorociții de protestatari rezist, că să intervină în forță Jandarmeria și să facă ordine în Piață, că mor oameni nevinovați.

Nici după ce s-a știut clar că nu e moartă nicio jandarmeriță, jigodiile de la Antene nu s-au oprit. Au continuat să mintă că a fost bătută cu bestialitate, deși domnișoara cu pricina zburda veselă prin curtea spitalului, la scurt timp după ce fusese „omorâtă”. Ticăloșiile și dezinformările astea nu contează. Nu contează că jandarmerița aia nu a avut nici pe dracu și că absolut tot ce a prezentat, atunci, Antena 3 a fost o minciună ordinară. Nu contează, pentru că CNA a stabilit că Rareș Bogdan a incitat la violențe și a dezinformat. Țara nemernicilor, a slugilor, a hoților și a criminalilor. Asta a ajuns România”.

Oreste Teodorescu, jurnalist: ”Cenzura neo-bolșevică în acțiune... Rareș Bogdan față în față cu politrucii de la CNA! Ca niște inchizitori roșii, slugile Herjeu și Cristea, cu maxilarele încordate și cu ochii bulbucați la limita apoplexiei fac spume peste buzele subțiri acuzând ca in emisiunea din 10 August 2018, ne-am pronunțat defăimător la adresa Jamdarmeriei... Limbricii ăștia se transforma încet in oxiuri...”.

Răzvan Chiruță, Newsweek România: ”CNA a suspendat emisia Realitatea TV, pentru 10 minute, pe incredibilul motiv că ar fi incitat la violențe prin relatările despre protestul din 10 august.

Așa ceva este absolut incredibil.

Antena 3 și România TV au avut emisiuni întregi prin care au crescut intenționat tensiunea și au pregătit intervenția jandarmilor din Piața Victoriei, fără să suporte nici o consecință.

În schimb, slugile PSD de la CNA s-au gândit să suspende Realitatea TV.

Absolut dezgustător.”

Mircea Marian, Newsweek România: ”Nu sunt defel fan al Realității lui Gușă, nu mă duc la acest post - de altfel, nu mă mai duc la nici o televiziune - dar decizia CNA de a suspenda Realitatea TV pentru modul în care a relatat brutalitățile pesediste din 10 august este un act de cenzură brutal și deosebit de periculos.
10 minute de suspendare a emisiei pare puțin, dar e un precedent: CNA arată că va merge până la oprirea emisiei posturilor care-și mai permit să critice PSD. E un glonț de avertisment împotriva puținilor jurnaliști din audio-tv care se mai opun PSD.

Antena 3, care varsă zilnic calupuri de intoxicări, nu primește nici măcar o banală amendă. Invitații Antenei 3 mint fără ca moderatorii să se prefacă măcar că le cer probe, dar CNA nu reacționează.

Decizia CNA vine la pachet cu cea a Inspecției Judiciare, care a anunțat că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Cosneanu Gheorghe, şeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ („SPM”), Mihalache Codruţ şi Pîrlog Bogdan Ciprian, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti (PMTMB), pentru modul în care anchetează violențele din 10 august ale jandarmeriei.

Cenzură.

Represiune față de jurnaliștii și magistrații independenți.

Dictatura hoților!”.

Dan Andronic, patron Evenimentul zilei: ”Decizia de suspendare a emisiei postului Realitatea TV timp de 10 minute, cea mai gravă sancţiune aplicată de CNA în ultimii ani, este după părerea mea un abuz sub o mască legală. Diversitatea de opinii, unele chiar violent şi poate incorect fundamentate, este un atribut fundamental al democraţiei şi al libertăţii de exprimare”.  

Ioana Ene Dogioiu, jurnalist Ziare.com: ”Mai în glumă sau mai în serios aștept cu nerăbdare ca interpușii, pentru a nu spune slugile, lui Liviu Dragnea din diferite instituții capturate să suspende și Parlamentul European. Pentru cât vor ei. Având în vedere că într-o rezoluție a PE s-a vorbit despre represiunea în sală și disproporționată a forțelor de ordine pe 10 august. Ce ne facem cu PE? Îl suspendăm și pe el?

România este într-o formă de dictatură a unui personaj care este, în acest moment, repudiatul Europei. Și dacă PSD nu se va debarasa rapid de el va devein și partidul în egală măsură repudiatul Europei”.

Mircea Kivu, sociolog: ”Realitatea TV este sanctionata pentru incitarea la violente, in 10 august. Deci manifestantii au fost incitati la violenta, da? Deci manifestantii au fost violenti, da? Deci reactia jandarmilor a fost justificata, nu?”.

Gelu Duminică, sociolog: ”Știu ca voi fi acuzat de subiectivism însa nu am cum sa nu spun ca decizia de a întrerupe emisia Realitatea TV pare a avea o cauza politica mult mai mare decât una care tine de deontologia jurnalistica. In ultimii ani am văzut atât de multe mizerii, manipulări și incitări la ura și violenta la televiziunile apropiate guvernării, toate nesancționate în vreun fel, încât decizia de astăzi nu se poate înscrie, pentru mine, decât în dorința de a reduce la tăcere pe cei ce sunt împotriva ta”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.