Dăncilă, în corzi. Primarii municipiilor, revoltați pe Guvern pentru că nu au fost consultați pentru bugetul pe 2019


Dăncilă, în corzi. Primarii municipiilor, revoltați pe Guvern pentru că nu au fost consultați pentru bugetul pe 2019

Primarii municipiilor din România cer o întâlnire de urgență, marți, cu Viorica Dăncilă pentru că nu au fost consultați referitor la coonstrucția proiectului de buget pentru anul 2019.

Asociația Municipiilor din România(AMR) a solicitat o întâlnire de urgență cu premierul Viorica Dăncilă, însă aceasta l-a delegat pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Edilii arată, în scrisoarea transmisă Guvernului, că proiectul de Lege a bugetului de stat pe anul 2019 nu a fost dezbătut şi acuză Executivul că au aflat din presă că proiectul va fi adoptat până joi.

Tot din surse neoficiale sunt şi speculaţiile, arată AMR, referitoare la cotele din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei UAT, ce urmează să fie alocate prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, respectiv: 20% la bugetul local al judeţului; 45-50% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit, faţă de procentul de 60% solicitat de structurile asociative; 30-35% pentru echilibrarea bugetelor locale, faţă de procentul de 20% solicitat.

Aminitm că Robert Negoiță conduce Asociația Municipiilor din România. Primarul Sectorului 3 a avut numeroase dispute cu actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea, acesta făcând parte din gruparea puciștilor din formaținea social-democrată, alături de Gabriela Firea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.