ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea suprataxează sectorul privat ca să acopere GAURA de 90 miliarde lei făcută de companiile de stat!


ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea suprataxează sectorul privat ca să acopere GAURA de 90 miliarde lei făcută de companiile de stat!

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – îl acuză în termeni duri pe șeful PSD-ist Liviu Dragnea, pe Facebook, că a decis suprataxarea sectorului privat ca să acopere gigantica gaură făcută, de-a lungul anilor, de companiile de stat: 90 miliarde lei.

”Dragnea suprataxează sectorul privat să acopere gaura! Datorii uriașe ale companiilor de stat.

Statul nu plătește DATORII de aproximativ 90 miliarde lei în timp ce SUPRATAXEAZĂ sectorul privat.

În 2018 datoriile totale ale întreprinderilor publice:

întreprinderi publice nefinanciare = 55.13 miliarde lei
întreprinderi publice financiare = 33.97 miliarde lei

Aceasta gaură reprezintă 9.3% din PIB. ENORM!

Asta înseamnă că în economie sunt mii de companii care au furnizat produse și companiilor de stat și nu au fost plătite de statul roman. În timp ce <managerii> companiilor de stat primesc salarii, prime în schimbul adeziunii la partidele stat PSD+ALDE.

Și mai inseamană ceva. La fel de grav și cu implicații pentru toată economia. Aceste companii nu și-au plătit contribuțiile la bugetul de stat și la bugetul de asigurări sociale de stat.

Aproximativ 40% din deficitul bugetar din 2018 are sursă datoriile companiilor de stat la buget.

Așa își bat joc PSD+ALDE de toți cei care muncesc în sectorul privat. Indiferent de ocupație sau sectorul în care activează.

Companiile de stat sunt ținute în viață cu datorii enorme în loc să fie restructurate și să-și plătească datoriile. Sau să le privatizeze. În acealsi timp este posibil ca in unele cazuri sa fie mai eficient ca aceste companii sa fie inchise. Daca dupa 30 de ani reprezinta inca un cost asa mare pentru societate, este cazul sa le inchidem.

Este clar acum de ce Dragnea, Valcov si restul coalitiei toxice suprataxeaza tot sectorul privat?

Dar taxele si accizele introduse de PSD+ALDE in 2017/2018 nu ajung.

URMEAZA TAXE NOI!

Gaura la companiile de stat este din ce in ce mai mare si se adauga si miliardul de lei de la CEC Bank.

P.S. In urmatoarele zile voi publica o analiza a bugetului de stat si implicatii pentru economie in 2019”, scrie Florin Cîțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.