FOTO Curajul unui locuitor din Teleorman. Ce pancartă anti-PSD a amplasat în propria curte


FOTO Curajul unui locuitor din Teleorman. Ce pancartă anti-PSD a amplasat în propria curte

Carmen Dumitrescu, jurnalistă de la publicația Liber în Teleorman, relatează un gest al unui locuitor din Teleorman ce poate fi considerat un adevărat act de curaj în contextul în care județul este acaparat de corupția și autocrația specifică regimului PSDragnea. 

Concret, un locuitor al județului Teleorman și-a amplasat în curte o pancartă în care solicită căderea hoților din Partidul Social Democrat prin mesajul "jos hoții din PSD".

Prezentăm relatările scriitoarei Carmen Dumitrescu:

"În județul oamenilor care critică doar cu lumina stinsă sunt rare gesturile de frondă asumate împotriva partidului unic. Și, totuși, uneori, ele se întâmplă. Este cazul unui bărbat din satul Crângeni, care de mai bine de o lună, păstrează în curtea casei sale o pancartă pe care a scris, clar și răspicat, mesajul „Jos hoții de la PSD!”

În tot acest timp, omul s-a confruntat cu tot felul de probleme, acesta mărturisind că de două ori până acum pancarta i-a fost ruptă peste noapte. Insistent, însă, în convingerile lui, bărbatul a scris mereu o nouă pancartă, cu același mesaj, ignorând posibilitatea unei răzbunări a administrației locale. Tot de culoare roșie. Cei care trec prin fața casei lui se crucesc de curajul teleormăneanului a cărui răbdare a ajuns la limită, așa că nu mai poate ține revolta doar pentru sine. Desigur, nu este ușor și nici convenabil să ai astfel de atitudini în localități mici din județul Teleorman, unde toți ochii sunt îndreptați către cel ce se revoltă, unde administrația poate fi nemiloasă cu persoanele care se maifestă deschis împotriva ei, însă apariția acestor semne de curaj este îmbucurătoare.

Gestul acesta vine după alte două, la fel de spectaculoase, precum cel al altor teleormăneni, care au scris „Demisa” pe gardul conacului lui Liviu Dragnea sau cel de a scrie cuvintele de pe plăcuța suedeză pe unul dintre drumurile județene din Teleorman", a scris Carmen Dumitrescu pe Liber în Teleorman

VEDEȚI AICI FOTO

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.