Trei MINCIUNI cât ROATA CARULUI marca PSD cu autori cunoscuți: Viorica, Tudorel și Olguța


Trei MINCIUNI cât ROATA CARULUI marca PSD cu autori cunoscuți: Viorica, Tudorel și Olguța

Pe vremea PCR, al cărui continuator direct și principal moștenitor este PSD, se difuza un cântec patriotic, care era definitoriu pentru prostia celor care conduceau România, al cărui principal vers suna așa: “Partidul minte, partidul minte, minte luminată”. Ca și azi, conducătorii țării și partidului doar mințeau, de minte în capetele lor nici neputând fi vorba, unde mai pui că și “luminată”.

Doar la sfârșitul acestei săptămâni am avut de la guvern și PSD trei minciuni cât roata carului, pe lângă celelalte care au devenit obișnuință, 24 de ore din 24.

De exemplu, premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat, în deschiderea ședinței de Guvern în care s-a aprobat proiectul de buget, pe Președintele Klaus Iohannis că blochează investițiile nenumind-o pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de ministrul al Dezvoltării.

Dăncilă a reiterat vineri că Ministerul Dezvoltării are nevoie de un ministru titular şi i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la "jocurile politice" pe acest subiect. "Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare în raport cu atitudinea preşedintelui, care a răspuns doar prin atacuri şi încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului. Este regretabil că preşedintele ţării vrea să împiedice investiţiile la nivel local şi nu-i pasă că pune în pericol implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţeni. Eu cred că acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului preşedinte să abandoneze jocurile politice. România este mai importantă, românii sunt mult mai importanţi decât o campanie electorală sau jocurile politice", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că preşedintele întreţine un conflict care nu ajută economia şi nu aduce nimic bun în viaţa românilor.

Cel mai probabil, Dăncilă habar n-are ce minciună a scos pe gură, ea doar citind ce-i scriu consilierii supervizați de Darius Vâlcov. Adevărul este că în lipsa unui BUGET, nici Dumnezeu, pus la Ministerul Dezvoltării, nu are cum să deruleze investiții. Or, bugetul trebuia să fie, potrivit Constituției, trimis în Parlament din noiembrie, nu în a doua decadă a lui februarie.

Dacă nu i-au spus consilierii, e timpul ca Dăncilă să afle că, în toată această perioadă, ea a fost premier, nu Iohannis. Mai mult, nu Iohannis a blocat economia, ci chiar ea prin “taxa pe lăcomie”.

Ministrul Tudorel Toader a trecut la nivelul următor. Săturându-se să mintă ca o gazetă comunistă de perete în țară, a încercat și cu partenerii europeni. Bunăoară, le-a spus parlamentarior germani, membri ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Federal, că nu el și Guvernul, cu larga participare a Curții Constituționale, au demis-o pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA, ci președintele Iohannis.

Într-un interviu acordat Deutsche Welle la finalul celor trei zile petrecute în România, deputatul Gerhard Krichbaum, președintele comisiei parlamentare germane, a dat un interviu pentru Deutsche Welle în care a arătat că minciuna lui Tudorel Toader a avut picioare prea scurte.
 
D.W: V-a lămurit ministrul Tudorel Toader în privința motivelor pentru care România nu susține candidatul român la șefia Parchetului European?
GK: Nu. Nu am putut să obțin lămuriri. A încercat chiar să evite aceste întrebări neplăcute. A făcut-o începând prin a ne spune că nu el a demis-o pe Laura Codruța Kövesi de la conducerea DNA, ci președintele român. Nu am venit să ascultăm platitudini formal-juridice. Știm foarte bine cum a decurs toată istoria și cum s-a ajuns până la sentința Curții Constituționale. Sunt convins că nu-i va conveni domnului Toader să o vadă pe doamna Kövesi pe o poziție și mai influentă, la nivel european. Dar astfel avem și întreaga dimensiune a problemei: doamna Kövesi a exercitat foarte bine misiunea de conducere a Parchetului Anticorupție, este respectată în plan internațional, are o reputație foarte bună în Europa, îi este recunoscut curajul și a riscat foarte mult, inclusiv riscuri personale asumate. Personal, cred că este foarte potrivită pentru șefia Parchetului European. Și mi-aș dori ca Guvernul României să îi fie alături.


Na, ghinion, Tudorele!


Olguţa Vasilescu a anunţat joi că pregăteşte o plângere penală împotriva Preşedintelui Klaus Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu, după ce acesta a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării.

"Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens", a scris Vasilescu pe Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara în octombrie, că social-democraţii vor aştepta motivarea CCR în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea modificărilor aduse de ei infracţiunilor de abuz în serviciu şi vor acţiona în consecinţă.

Acum acționează, prin Olguța, și se folosesc de abuzul în serviciu, pe care au vrut să-l dezincrimineze. Ăsta este PSD, vor ca legile să se schimbe după cum le sunt interesele.

Mai amintim că în vară, după condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, Olguța Vasilescu regreta că PSD ezitase să dezincrimineze abuzul în serviciu. “Eu sper că lui Liviu Dragnea nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side. Cred că şi noi suntem de vină pentru că Parlamentul ar fi trebuit să aplice modificările la abuzul în serviciu. Deci suntem şi noi vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să cedăm măcar un milimetru”, declara Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Când a mințit Olguța, acum, când îi vine mănușă abuzul în serviciu, ori în vară când Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu? Probabil, timpul va dovedi că și atunci și acum. Puțintică răbdare.

În încheiere, să ne mai amintim doar cum PSD-ALDE dă vina pe Guvernul tehnocrat pentru recursul compensatoriu, pe care parlamentarii coaliției l-au trecut prin Parlament votând cu toate mâinile cu care sunt dotați.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.