Tudorel Toader, pericol public. Cătălin Predoiu: "Acest ministru ar trebui decorat de către toți adversarii României, pentru servicii deosebite"! EXCLUSIV


Tudorel Toader, pericol public. Cătălin Predoiu: "Acest ministru ar trebui decorat de către toți adversarii României, pentru servicii deosebite"! EXCLUSIV

Tudorel Toader a trimis luni, 11 februaire, o scrisoare adresată lui Frans Timmermans în particular și la modul general Comisiei Europene în care anunță că Guvernul Dăncilă va da o OUG care să permită posibilitatea recursului în anulare. Mai mult, ministrul Justiției îi aduce la cunoștință lui Frans Timmermans că anumite prevederi ale MCV nu vor fi aplicate.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Ministrul INJUSTIȚIEI, Tudorel Toader, îl anunță printr-o scrisoare pe Frans Timmermans că Guvernul va da OUG pentru recursul în anulare

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura luni, 11 februarie, cu fostul ministru al Justiției, actualmente deputat PNL, Cătălin Predoiu pentru a-l întreba cât de grav este afectată România de anunțurile pe care le-a făcut Tudorel Toader prin scrisoarea trimisă către Comisia Europeană. Concret, liberalul a atras atenția că Tudorel Toader ar trebui decorat de către toți adversarii României pentru servicii deosebite, întrucât actele și declarațiile ministrului Justiției reușesc să lovească simultan justiția, siguranța cetățenilor, credibilitatea UE, interesele României, credibilitatea țării.

Cătălin Predoiu precizează că OUG invocată de Toader în scrisoare ar permite, prin aplicarea ei, ca persoanele condamnate pentru corupție să fie achitate în urma judecării recursului în anulare. Mai mult, juristul reliefează că sfidarea MCV-ului anunțată de Toader reprezintă o subminare a președinției rotative a UE excercitată de România.

"Această proiectată OUG face parte din “pachetul amnistie, pachetul Toader”, pentru că prin aplicarea ei este posibil ca persoane condamnate pentru corupție să fie achitate în urma judecării recursului în anulare ce urmează să fie introdus de Toader, pentru că a intervenit prescripția. Deci OUG ar încălca principiul autorității de lucru judecat și subminează direct stabilitatea hotărârilor judecătorești și încrederea în justiția penală. În ce privește declarația fățișă de ignorare, respectiv încălcare a MCV, pe lângă faptul că argumentul incompatibilității cu deciziile CCR este subțire, pare mai degrabă o declarație de politică externă a Guvernului făcută prin intermediul ministrului Justiției și în același timp o subminare a președinției rotative a UE exercitată de România. Deci, Toader reușește prin declarațiile și actele sale ministeriale trista performanță să lovească simultan justiția, siguranța cetățenilor, credibilitatea UE, interesele României și credibilitatea țării. Acest ministru ar trebui decorat de către toți adversarii României, pentru servicii deosebite", a declarat Cătălin Predoiu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.