Ramona Ursu îl trage la răspundere pe Klaus Iohannis: "Mai facem referendumul pe Justiție sau nu-l mai facem?"


Ramona Ursu îl trage la răspundere pe Klaus Iohannis: "Mai facem referendumul pe Justiție sau nu-l mai facem?"

Jurnalista Ramona Ursu a publicat miercuri, 20 februarie, o postare pe Facebook în care atrage atenția președintelui României, Klaus Iohannis, în legătură cu referendumul pe Justiție, promis încă din 2017.

Jurnalista îl trage la răspundere pe Iohannis pentru că nu a făcut referendumul, deși avea posibilitatea legală să îl facă. Reacția Ramonei Ursu vine pe fondul linșajului anti-justiție comis de Tudorel Toader marți, 19 februarie prin 2 OUG. (citiți mai multe aici: Toader, slujitor model pentru Dragnea. S-au adoptat 2 OUG prin care justiția e capturată și mai mult. Augustin Lazăr nu mai poate infirma anchetele Secției speciale

"Iohannis, 24 ianuarie 2017: “Intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.” Au trecut mai bine de doi ani. Nimic. Cei care au de gând să îmi transmită că știe Iohannis ce face, că are el alte informații de mai “de sus”, că poporul e de vină pentru ce se întâmplă, nu președintele (ceea ce e adevărat, la fel cum adevărat e și că președintele a anunțat că face referendum pe Justiție, avea și are posibilitatea asta legală și îl putea face până acum, la fel cum îl poate face și acum), că “Ponta era mai bun?” (nu, nu era, de aia nici nu l-am votat, dar nu vreau să ajung să cred că ne-ar fi fost la fel), că face și el ce poate, dar i-au tăiat penalii din puterile funcției (referendum poate face, încă mai poate), deci toți cei care vor să-mi transmită lucruri din această categorie sunt rugați să-și vadă de treabă, adică să mă scutească. Doi ani. Nimic. Punct.

În decembrie 2018, adică acum două luni, Iohannis relua discuția privind referendumul pe Justiție: “I-am rugat pe colegii mei să studieze problema, să vedem cum putem să abordăm chestiunea în așa fel încât să fie și eficientă. Nu vrem să ne jucăm de-a referendumul, ci dacă îl facem, să fie util. Un referendum convocat de președinte nu produce rezultate obligatorii și acest lucru trebuie știut”.

Da, știm acest lucru, domnule președinte. Dar alta e discuția. Mai facem referendumul, ne folosim de toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a muta și noi măcar un pion pe tabla asta de șah pe care-s numai nebuni ai PSD sau nu-l facem? E simplu, a scris Ramona Ursu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.