Actorii filmului de groază România 2019, prezentați de un celebru politolog : "Un interlop, o nenorocită țoapă, un estropiat bubos, o hoașcă fără urmă de compasiune"


Actorii filmului de groază România 2019, prezentați de un celebru politolog : "Un interlop, o nenorocită țoapă, un estropiat bubos, o hoașcă fără urmă de compasiune"

Profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din Maryland, Vladirmir Tismăneanu, conturează tabloul politic sumbru al României din momentul de față, dar care își are originele în alianța dintre PSD și PNL, USL.

Concret, printr-o postare pe Facebook, Vladimir Tismăneanu prezintă actorii sabroasei piese de teatru a politicii românești: Dragnea-un interlop născut când rațiunea dormea cataleptic; Dăncilă-o nenorocită țoapă, dusă cu pluta și săracă cu duhul pe post de premier; Toader-un estropiat bubos la suflet și nu doar acolo; Ecaterina Andronescu-o hoașcă fără urmă de compasiune pentru cei defavorizați în fruntea educației; Klaus Iohannis, mult prea pasiv-un președinte mofluz, buimac și programatic absent a cărui unică rațiune de a fi este faute de mieux.

Astfel, Vladimir Tismăneanu transmite că în acest moment alianța USR-PLUS pare alternativa politică, iar pe cale de consecință trebuie susținută. 

„Radiografia situației: Un interlop născut când rațiunea dormea cataleptic; o nenorocită țoapă, dusă cu pluta și săracă cu duhul pe post de premier; un estropiat bubos la suflet și nu doar acolo; o hoașcă fără urmă de compasiune pentru cei defavorizați în fruntea educației; un manechin uzat plin de pete de grăsime pe pantalonii săi roșii; un președinte mofluz, buimac și programatic absent a cărui unică rațiune de a fi este faute de mieux; legături, încrengături, complicități, clanuri vizibile și, mai ales, invizibile. Nași, fini, cumetrii, mâini care se spală reciproc, o combinație de Pintilie, Fellini și Kusturica. Dezastrul n-a început ieri. Vinovați pentru el sunt cei care, în 2012, cântau ode pentru mega-plagiatorul Ponta și aliații din malefica întreprindere uselistă. Cei care exultau că, în fine, au scăpat de Patapievici și Mihăieș la ICR și salutau numirea lui Marga Calorifer la cârma unei instituții condamnată la lichidare. Cei plătiți de Felix, Dinu Patriciu și alți veroși antreprenori ai Răului să nimicească tot ce înseamnă demnitate civică în această țară. Vestea cea bună, în acest moment sumbru, se numește USR-PLUS. Să ne bucurăm de ea și să-i susținem!”, a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.