EXCLUSIV Oprișan îl TĂVĂLEȘTE din nou pe Dragnea: Vreau Congres PSD în octombrie! Vom alege noul președinte și vom decide candidatul pentru Cotroceni!


EXCLUSIV Oprișan îl TĂVĂLEȘTE din nou pe Dragnea: Vreau Congres PSD în octombrie! Vom alege noul președinte și vom decide candidatul pentru Cotroceni!

Baronul PSD-ist de Vrancea – l-am numit pe controversatul Marian Oprișan – îl strânge pe Liviu Dragnea cu ușa, în exclusivitate pentru Podul.ro, transmițându-i că indiferent dacă vrea el sau nu, PSD va organiza un congres extraordinar în luna octombrie, când partidul își va alege un nou președinte și își va decide candidatul la Cotroceni, fie din ograda proprie, fie de la ALDE.

Vă reamintim că în CEx-ul de marți, Oprișan s-a ciocnit cu scântei de Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că se crede ”stăpânul PSD”. Baronul e nemulțumit că teleormăneanul vrea să-l impună pe Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Marian Oprișan.

Că-i place sau nu-i place lui Dragnea, eu n-am rețineri să o spun oficial, cu voce tare, chiar dacă supăr pe unii și pe alții: mandatul lui Liviu Dragnea expiră și PSD este obligat din punct de vedere statutar să organizeze congresul extraordinar în luna octombrie. Așadar, PSD va oragniza congres, este indiscutabil, iar acest for va trebui să rezolve trei lucruri principale: să decidă candidatul la Cotroceni, fie de la PSD, fie de la ALDE, să aleagă organele de conducere ale partidului și, evident, să aleagă președintele PSD, fiindcă mandatul lui Liviu Dragnea expiră, și noi trebuie să respectăm Statutul.

Indiferent dacă vrea sau nu vrea Dragnea, PSD trebuie să organizeze congres în octombrie, iar forul trebuie să decidă cu privire la cele trei aspecte de mai sus.

Din moment ce președintele PSD este ales prin votul tuturor membrilor, nu CEx-ul este organismul care să-l aleagă sau să-l confirme pe Liviu Dragnea, ceea ce înseamnă că un congres este absolut necesar, cu atât mai mult înaintea alegerilor prezidențiale”, a declarat Marian Oprișan, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.